Kies voor Bloemingdael

  • Betrouwbare nazorg
  • Veilige omgeving
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ervaren specialisten

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Zo ga je met een mislukte cosmetische ingreep om

Gelukkig gaan veel cosmetische ingrepen goed, maar wat als dat niet zo is? Jezelf mooier maken met een gezichtsverbetering, borstvergroting of een andere cosmetische ingreep kan in sommige gevallen verkeerd uitpakken. Lees welke stappen je kunt ondernemen wanneer je ontevreden bent over een cosmetische ingreep.

Praat met je behandelend arts

Wanneer je ontevreden bent met het resultaat van een cosmetische ingreep, dan is het altijd raadzaam om dit met de behandelend arts te bespreken. Allereerst is het belangrijk daar niet te lang mee te wachten: eventuele complicaties kunnen dan worden uitgesloten. Tijdens het gesprek is het belangrijk om duidelijk te zijn in uw communicatie: beargumenteer waarom je niet tevreden bent met het resultaat en hoe je het liever had gezien. Mochten jij en je arts uiteindelijk van mening zijn dat het resultaat achterblijft op de verwachtingen, dan kan er gekozen worden voor een corrigerende ingreep.

Dien een klacht in

In sommige gevallen kan de behandelend arts ervoor kiezen geen corrigerende ingreep te verrichten. Bijvoorbeeld omdat er een verschil van mening bestaat over het resultaat van de ingreep. In dat geval kun je  kiezen voor een second opinion: een oordeel van een medisch specialist die kan aangeven of jouw ontevredenheid terecht is. In een enkel geval blijkt dat de verwachtingen voorafgaand aan de ingreep niet juist waren. Een verdere behandeling is dan uitgesloten omdat het het eindresultaat niet ten goede komt.

Mocht je na een gesprek met een behandelend arts en een second opinion alsnog ontevreden zijn, dan kun je een klacht indienen bij een civiele rechter, de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg), de klachtencommissie van de kliniek of bij de GZKN (Geschillencommissie Zelfstandige Klinieken Nederland). Zij kunnen je op verschillende niveaus verder helpen, bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden bij de afhandeling van jouw klacht.

Het RTL programma Verminkt

Om op een andere manier geholpen te worden met onvrede kun je deelnemen aan programma’s die speciaal gericht zijn op begeleiding bij mislukte cosmetische ingrepen. In het RTL-programma Verminkt doet het specialistenteam van Bloemingdael er alles aan om mislukte operaties van collega’s ongedaan te maken.

info@bloemingdael.nl