Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Wenkbrauwlift

"Al onze wenkbrauwlifts worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk"

Naarmate mensen ouder worden kan de huid van het voorhoofd verslappen. Het verslappen van de huid kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwen lager komen te staan. Dit kan leiden tot verminderd zicht. Daarnaast kunnen hangende wenkbrauwen het gezicht een vermoeide uitstraling en een verouderde blik geven. Een wenkbrauwlift kan de oplossing bieden voor deze klachten en kan ervoor zorgen dat u weer een frisse en jonge blik krijgt.

Wanneer een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen staat de wenkbrauw idealiter één centimeter boven de rand van de oogkas, bij mannen precies op de rand. Met het verstrijken van de tijd kan het voorkomen dat de wenkbrauwen lager komen te staan. Aangezien de druk op de bovenste oogleden toeneemt wanneer de wenkbrauw zakt, kunnen klachten ontstaan:

 • Beperkt zicht
 • Hoofdpijn
 • Vermoeide uitstraling
 • Verouderde blik

Bij een wenkbrauwcorrectie komen de wenkbrauwen hoger te staan en worden uw klachten verlicht. Er zijn verschillende methoden om een wenkbrauwlift uit te voeren. Om erachter te komen welk type wenkbrauwlift voor u het meest geschikt is, kunt u een afspraak maken in onze polikliniek voor een consult met één van onze plastisch chirurgen.

Het consult

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg vragen naar uw wensen en verwachtingen. Naar aanleiding hiervan zullen de mogelijkheden worden besproken. Samen zal er bepaald worden welke behandelmethode voor u het meest geschikt is. Uw arts zal u tijdens dit gesprek uitgebreid uitleg geven, de eventuele risico’s en complicaties in kaart brengen en laten zien welke resultaten u kunt verwachten. Bij Kliniek Bloemingdael krijgt u altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichtingen over het behandeltraject. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Uw plastisch chirurg zal bovendien informeren naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en eventuele allergieën. Meld eventueel gebruik van medicijnen altijd aan uw behandelend arts. Bepaalde medicijnen, waaronder bloedverdunnende medicijnen, mag u een aantal weken voor de operatie niet meer gebruiken. Rookt u? Dan is de kans op complicaties bij wondgenezing groter. Wij adviseren dan ook om minimaal 6 weken voor de behandeling te stoppen met roken.


De behandeling van een wenkbrauwlift

Voor optimaal resultaat wordt een wenkbrauwlift vaak gecombineerd met, of gevolgd door, een ooglidcorrectie. Een wenkbrauwlift kan via verschillende methoden worden uitgevoerd. Afhankelijk van uw klachten en wensen zal er bepaald worden welke behandelmethode voor u het beste resultaat zal bieden.

Voorhoofdslift

Bij deze methode wordt er, afhankelijk van de hoogte van het voorhoofd, net voor of net achter de haargrens een incisie gemaakt. De voorhoofdhuid zal vervolgens worden losgemaakt van het onderhuidse weefsel en worden strakgetrokken. De huid en de wenkbrauwen worden hierdoor gelift. Overtollig huid wordt verwijderd en de strakgetrokken huid wordt vastgehecht. Hierbij zal er gebruik worden gemaakt van speciale hechttechnieken, waardoor er een minimaal litteken overblijft

Bij een endoscopische voorhoofdslift, of ‘kijkoperatie methode’, wordt er via een kleine incisie achter de haargrens een klein cameraatje ingebracht onder de huid en spieren van het voorhoofd. Via twee andere incisies achter de haargrens, worden verschillende instrumenten ingebracht. Hiermee wordt de huid van binnenuit losgemaakt van het bot. De voorhoofdshuid, de voorhoofdsspier en de wenkbrauwen kunnen vervolgens in zijn geheel gelift worden. Daarna wordt de huid, verborgen onder het haar, gefixeerd door middel van kleine, zelf oplosbare “botankertjes”.

Directe wenkbrauwlift

Bij een ‘directe’ wenkbrauwlift wordt er net boven de wenkbrauwen een strookje huid verwijderd. Doordat de huid weer netjes gehecht wordt, worden de wenkbrauwen omhoog gelift. Omdat deze techniek een klein litteken vlak boven de wenkbrauw achterlaat, wordt deze ingreep doorgaans alleen bij niet al te jonge mannen uitgevoerd. Zij hebben over het algemeen meer huidplooien in het voorhoofd waarin het litteken goed verstopt kan worden. Er is dan vrijwel niets zichtbaar van de ingreep. Een directe wenkbrauwlift biedt ook de oplossing wanneer u liever geen uitgebreide operatie ondergaat.

Laterale wenkbrauwlift

De “laterale (of temporale) wenkbrauwlift" is met name geschikt wanneer de wenkbrauwen aan de buitenzijde zijn afgezakt. Bij deze methode worden er twee kleine sneetjes net voor of achter de haargrens gemaakt om zo overtollig huid te verwijderen. Hierdoor worden de wenkbrauwen gelift, zodat u weer een natuurlijke en frisse oogopslag krijgt.

Uw behandelend plastisch chirurg zal, afhankelijk van de behandelprocedure, bepalen of de wenkbrauwlift onder lokale verdoving of onder algehele narcose zal worden uitgevoerd. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het te verwijderen huiddeel af. De ingreep duurt maximaal een uur.

Bij de verschillende behandelmethoden kunt u vrijwel altijd meteen weer naar huis. U mag echter niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat er iemand met u meegaat om u na afloop naar huis te brengen.

Nazorg

Een wenkbrauwlift wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Na de wenkbrauwlift kunt u wat last hebben van hoofdpijn en kan het behandelde gebied wat blauw en gezwollen zijn. Om de zwelling te verlichten kunt u koele kompressen gebruiken. Bovendien kunnen de wenkbrauwen in het begin wat hoog staan. Deze zakken binnen een aantal weken terug naar hun normale positie.

Na 5 tot 7 dagen zal uw plastisch chirurg een nieuwe afspraak met u maken om de hechtingen te verwijderen en het behandelende gebied te controleren. Wij adviseren u om na de behandeling enkele dagen rustig aan te doen en ervoor te zorgen dat er geen druk op uw voorhoofd ontstaat. Over het algemeen kunt u na een paar dagen weer gewoon aan het werk. Na het verwijderen van de hechtingen kunt u bovendien weer langzaam beginnen met sporten en andere zwaardere lichaamsinspanningen verrichten.

Voor een goed herstel dient u uw litteken tegen uv-straling te beschermen. Het is raadzaam om het litteken met een littekencrème in te smeren. Laat u hierover informeren door uw behandelend arts.

Resultaat

 

 

 

 

 

 

 

 


Voor

Na

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier voor- en na foto’s

Risico's en complicaties

Het kan voorkomen dat bij een wenkbrauwlift een nabloeding of wondinfectie ontstaat. Hoewel dit uitzonderlijk en in de meeste gevallen niet ernstig is, kan dit het genezingsproces vertragen. Ook kan er een allergische reactie optreden als gevolg van de verdovingsmiddelen, desinfecteermiddelen of pleisters.

Specifieke risico's van een wenkbrauwlift zijn asymmetrie en vochtophoping rond de ogen. Daarnaast kunt u last krijgen van (tijdelijke) gevoelloosheid van de omgeven huid.

Prijzen wenkbrauwlift

Behandeling Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Wenkbrauwlift onder lokale verdoving € 1350,-

Ervaringen

Ervaring van een man, 43 jaar en behandeld door dr. Van der Pot

Door een overhangend ooglid moest ik, voor mijn operatie, constant door mijn wenkbrauwharen heen kijken en zag ik er vaak vermoeider uit dan ik mij voelde. Voorafgaand aan de behandeling wist ik goed waar ik aan toe was dankzij een duidelijke en uitgebreide uitleg. Het resultaat is dan ook zoals ik verwacht had: mijn gezichtsuitdrukking is niet veranderd, maar ik oog weer fris en mijn zicht wordt niet langer belemmerd. Mijn omgeving ziet niet dat ik iets heb laten doen, maar geven aan dat ik er frisser en wakkerder uit zie.

Ervaring van een vrouw, 47 jaar en behandeld door dr. Van der Pot

De behandeling is mij heel erg meegevallen. Dokter van der Pot is een aardige en zeer deskundige plastisch chirurg die van tevoren alle nodige uitleg en tijd biedt om met vertrouwen de behandeling te ondergaan. Het resultaat oogt mooi natuurlijk en heeft mij van al mijn klachten afgeholpen, heel fijn.


Maak een afspraak voor een wenkbrauwlift

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen

De specialisten

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Momenteel heeft u zelf de gelegenheid om een afspraak met ons in te plannen door op de button hieronder te klikken. Voor een telefonisch consult kunt u ons bereiken op het nummer 023-5444974.

Maak nu een afspraak

RoutebeschrijvingOns adres

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast een wenkbrauwlift kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care