Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Voorhoofdslift

Algemeen

Het komt geregeld voor dat mensen die zich presenteren voor bijvoorbeeld een ooglidcorrectie eigenlijk een erg lage stand van de wenkbrauw hebben, waardoor er ook een huid-overschot op de wimperrand rust. In de mildere gevallen kan er dan volstaan worden met een bovenooglidcorrectie, maar als de laagstand van de wenkbrauw wat extremer is dan is het vaak beter om de oorzaak aan te pakken en de stand van de wenkbrauw te veranderen. Dat kan op verschillende manieren.

Hoe werkt het?

De eenvoudigste manier om een wenkbrauw wat hoger te krijgen is door net boven de wenkbrauw een strookje huid weg te halen. Dat wordt gedaan onder lokale verdoving en resulteert uiteindelijk in een klein litteken net boven de wenkbrauw. Om die reden is dit de meest voor de hand liggende methode bij mannen van boven de 50 met wat borstelige wenkbrauwen, zodat het litteken daarachter verstopt kan worden. Bij jongere mensen en vrouwen wordt het soms ook gedaan als deze liever geen uitgebreidere operatie ondergaan.

Open voorhoofdlift

Het sneetje kan ook wat hoger gezet worden: net voor de haargrens of daar net achter. Welke gekozen wordt hangt af van de hoogte van het voorhoofd. Er wordt dan namelijk een strookje huid weg gehaald net voor of net achter de haargrens. In dat laatste geval zal de haargrens wat verplaatsen, hetgeen niet wenselijk is bij mensen die al een hoog voorhoofd van zichzelf hebben. Dan wordt er dus voor gekozen om het sneetje net voor de haargrens te plaatsen, wat dan ook op deze plaats een littekentje zal geven. Ondanks dat dit litteken na een jaar niet heel goed zichtbaar meer is, is deze methode het prettigst bij vrouwen die het har een beetje naar voren dragen. Mannen kunnen op latere leeftijd nog kaal worden, wat het litteken evt iets meer zichtbaar zou kunnen maken. Dat moet goed besproken worden. Als het sneetje achter de haargrens wordt geplaatst dan is het litteken goed verstopt tussen de haren van het behaarde hoofd.

Endoscopische voorhoofdlift, of “kijk-operatie methode”

Tot slot kun je ook met behulp van een kijk operatie het voorhoofd liften. Om dit te bereiken worden een vijftal sneetjes gezet net achter de haargrens. Via die sneetjes kan een camera en wat instrumenten ingebracht worden om het voorhoofd los te maken voor een adequate lift. Als het eenmaal is losgemaakt van de onderlaag wordt het weefsel naar boven (en achter) getrokken en daar gefixeerd met kleine, zelf oplosbare “bot ankertjes”.

Bij vrijwel alle technieken wordt gelijktijdig een bovenooglidcorrectie uitgevoerd voor een beter effect. Welke techniek voor u het meest geschikt is wordt uitgebreid besproken op het spreekuur. Elke methode heeft heeft zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor een ander type patiënt.

Lees hier meer over de voorhoofdslift.

Resultaten

before
after

  

Bekijk hier voor- en na foto’s

Vergelijkbare behandelingen

Naast een voorhoofdslift kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Afspraak maken

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen
Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care