Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Tepelcorrectie

Algemeen

Ook met vragen over een tepelcorrectie kunt u bij ons terecht. Gezien onze ruime ervaring in zowel het cosmetisch vergroten of verkleinen van borsten, als het reconstrueren van borsten (en dus ook tepels) nadat deze bijvoorbeeld als gevolg van borstkanker zijn afgezet, hebben we in de loop der jaren een grote expertise opgebouwd in het reconstrueren en corrigeren van tepels.

Om verschillende redenen kan iemand een tepelcorrectie wensen. Zo zijn er zowel mannen als vrouwen die zich storen aan een te grote doorsnede van de tepelhof en daar graag een correctie van zouden ondergaan. Een ingetrokken tepel komt meestal bij vrouwen voor, maar kan ook bij mannen optreden.

Werkwijze

Het corrigeren van een ingetrokken tepel is relatief eenvoudig. Bij een milde vorm is het mogelijk om te volstaan met het naar buiten halen van de tepel en het dragen van een soort ringetje in de BH. Bij de wat hardnekkerige variant is het nodig om de melkgangetjes, welke wat te strak staan en daardoor de tepel naar binnen trekken, door te nemen. Hiervoor wordt een klein sneetje gezet aan de onderzijde van de tepel op de overgang tepel-tepelhof. Doordat de melkgangen worden doorgenomen is het na deze ingreep doorgaans niet meer goed mogelijk om borstvoeding te geven. Om de tepel na de operatie goed naar buiten te houden, is het niet ongebruikelijk om gedurende enkele weken een tepelpiercing te dragen; deze houdt de tepel naar buiten. Een alternatief is het vasthechten van een soort sponsje welke de tepel op lengte houdt.

Het verkleinen van het tepelhof is doorgaans goed mogelijk door rondom een deel van de tepelhof te verwijderen. Dit gaat helaas wel gepaard met een litteken rond de tepelhof. Soms maakt dit deel uit van een borstlift (of “mastopexie”), maar soms is er ook sprake van alleen een verkleining van de tepelhof zonder verplaatsing van de tepel. Een wat te lange tepel is relatief eenvoudig te corrigeren door deze te verkleinen. Uiteraard kan bij asymmetrie tussen de tepels ook een symmetriserende correctie verricht worden.

Voor gezwollen tepels of borstvorming bij mannen spreken we over “gynaecomastie”: zie hiervoor gynaecomastie.

Tot slot

Indien u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, dan zal de plastisch chirurg van kliniek Bloemingdael ze tijdens een consult graag met u doornemen.

Prijzen

Behandeling Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Tepelhof verkleining v.a. € 700,-
Correctie ingetrokken tepel € 400,-
Tepelcorrectie beiderzijds € 800,-

Vergelijkbare behandelingen

Naast een tepelcorrectie kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Afspraak maken

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen
Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care