Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Schaamlipcorrectie

Algemeen

De laatste jaren neemt het aantal vrouwen die de keuze maken om operatief de labia minora (binnenste schaamlippen) te verkleinen toe. De motivatie om deze behandeling te ondergaan valt grofweg in te delen in twee groepen. Enerzijds betreft het vrouwen die klachten hebben door te grote labia minora, anderzijds betreft het vrouwen met een wens om cosmetische verbetering. De eerste groep ondervindt veelal klachten tijdens of na het fietsen, paardrijden en het dragen van strakke broeken.

Werkwijze

Het corrigeren van de schaamlippen is een relatief kleine ingreep. Tijdens het consult gesprek met de behandelend arts zal worden bepaald of de correctie plaats vindt onder lokale verdoving of onder gehele narcose. Voor de operatie wordt nauwkeurig vast gesteld  hoeveel van de binnenste schaamlippen (labia minora) verwijderd kan worden. Een van de functies van de labia minora is namelijk om uitdroging van de vagina te voorkomen. Ze kunnen dan ook niet helemaal verwijderd worden.

Na de operatie

Bij het hechten van de wond na de ingreep worden oplosbare hechtingen gebruikt. Deze zullen na verloop van tijd vanzelf oplossen. Direct na de behandeling zal er zwelling ontstaan. Dit kan gedurende de eerste drie dagen aanhouden en zal daarna afnemen. Zowel lopen als zitten kan door de zwelling na de behandeling onaangenaam zijn. Tegen de pijnklachten kan paracetamol worden ingenomen en koelen van het behandelde gebied kan verlichting geven. Urineren na de behandeling kan in verband met de wond pijnlijk zijn, advies is om gelijktijdig lauwwarm water langs het behandelende gebied te laten stromen. Geslachtsgemeenschap wordt tot 4 weken na de behandeling afgeraden.

Resultaten

Tijdens het consult gesprek voorafgaand aan de behandeling wordt bepaald welke behandelmethode het voor u gewenste resultaat zal geven. Belangrijk te weten is dat het corrigeren van de schaamlippen geen garantie geeft op het verdwijnen van pijnklachten in dat gebied. Aannemelijk wel is dat klachten verminderd zullen worden.

Risico's en complicaties 

Bij een schaamlipcorrectie kan het voorkomen dat er een nabloeding of wondinfectie ontstaat. In de meeste gevallen is dit niet ernstig, maar het vertraagd wel het genezingsproces. De huid kan enige tijd wat strak aanvoelen, dit zal na verloop van tijd soepeler worden.

Vergoeding

Tenzij er extreem ongemak van de te grote schaamlippen wordt ondervonden, wordt de behandeling over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraars. Informeert u hiervoor bij uw zorgaanbieder.

Prijzen

Behandeling Prijs Verdoving
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Schaamlipcorrectie € 1350,- Lokale verdoving
Schaamlipcorrectie € 2025,- Algehele narcose

Vergelijkbare behandelingen

Naast schaamlippencorrecties kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor:

Afspraak maken

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen
Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care