Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Botox behandeling in Haarlem

"Het is nu 3 weken geleden dat ik de Botox behandeling heb ondergaan; ontzettend gelukkig met mijn 'nieuwe' gezicht!"

Een Botox behandeling is een methode om rimpels tegen te gaan en daarmee een fris, jong en natuurlijk uitziend uiterlijk te krijgen. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan, het wordt ook gebruikt om medische klachten te verminderen. Botuline toxine, de werkende stof in Botox, zorgt er namelijk ook voor dat klachten als migraine, tandenknarsen of overmatig zweten effectief kunnen worden behandeld.

Botox behandeling

 • Duur behandeling: 15 minuten
 • Werking Botox: binnen 2 tot 3 dagen
 • Eerste effecten zichtbaar: na een week
 • Volledig resultaat: na 2 tot 3 weken
 • Duur werking: 3 tot 6 maanden

Dankzij de jarenlange ervaring en expertise van onze artsen bent u met een Botox behandeling verzekerd van een mooi eindresultaat. Onze artsen hanteren daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van intakegesprek tot nazorg.

 • Binnen 15 minuten een fris en jong uiterlijk
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij het NVPC en NVEPC
 • Tegengaan medische klachten: migraine, knarsetanden of overmatig zweten
 • Uitsluitend gebruik van veilige Botox voor het beste resultaat

Kosten van een Botox behandeling

De prijzen van een Botox behandeling in Haarlem kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van het te behandelen gebied. Hieronder vindt u een prijsindicatie van een Botox behandeling per gebied. Voor een volledig overzicht van de kosten van Botox, bekijkt u onze kostenpagina.

Behandeling Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Botox voor 1 gebied € 150,-
Botox voor 2 gebieden € 220,-
Botox voor 3 gebieden € 280,-
Bocouture (botox) hyperhydrose oksels € 600,-
Bocouture (botox) knarsetanden € 300,-
Bocouture (botox) gummy smile € 125,-

Het gesprek voorafgaand aan de Botox behandeling

Een behandeling met Botox is niet ingrijpend, maar Botox verandert wel degelijk uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Daarom heeft u altijd een intakegesprek met de specialist die u behandelt. In dit consult leggen we u het verwachte resultaat van de behandeling en de risico’s van Botox voor. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken. Tevens wordt een follow-up consult ingepland, om zo het resultaat van de behandeling te zien. In dit consult kan de chirurg nog kleine oneffenheden wegwerken, zodat het resultaat volledig naar uw wens is.

De behandeling met Botox

De Botox behandeling duurt over het algemeen niet langer dan 15 minuten. Met een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. De dunne naald zorgt ervoor dat u hier geen littekens aan overhoudt. Na de behandeling valt het eindresultaat niet direct te zien. Na circa een week worden de eerste effecten zichtbaar, en na twee tot drie weken is het volledige resultaat te zien. Een Botox behandeling is geschikt voor zowel cosmetische als medische doeleinden. 

Botox tegen migraine

Migraine wordt onder andere veroorzaakt door het aanspannen van de spieren in het gezicht. Door het toedienen van Botox ontspannen deze spieren, waardoor de migraine verdwijnt. Een Botox behandeling tegen migraine duurt ongeveer 10 minuten en is zo’n 6 maanden effectief.

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen is gemakkelijk te voorkomen met Botox. Hierdoor wordt de slijtage van het gebit verminderd. Botox wordt in de kauwspier gespoten, waardoor deze krimpt, minder gebruikt wordt en het tandenknarsen zal stoppen. Daarnaast krijgt de kaak ook zijn natuurlijke vorm weer terug.

Botox tegen overmatig zweten

Heeft u last van overmatig zweten onder uw oksels, voetzolen of in uw handpalmen? Tijdens een Botox behandeling blokkeren we de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Op deze manier produceren de klieren geen zweet meer en zal het overmatig zweten stoppen. Tijdens een intakegesprek bespreken we wat voor u het beste werkt.

Botox tegen rimpels

Door middel van een Botox behandeling kunnen rimpels in bijvoorbeeld uw voorhoofd, bovenlip of kraaienpootjes worden verwijderd. Botox remt de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan. Het effect van een Botox behandeling wordt tussen de twee en zeven dagen voor het eerst zichtbaar.

Na de behandeling met Botox

Tot twee uur na de ingreep mag u niet liggen, sporten of uw gezicht masseren. Gedurende drie dagen na de inspuiting moet u regelmatig vijf seconden de spieren samentrekken om zo het resultaat te bevorderen. Na twintig dagen heeft u de mogelijkheid om een (kleine) aanvullende behandeling te ondergaan om het resultaat te verbeteren. Het effect van de behandeling met Botox is minimaal drie maanden en maximaal zeven maanden zichtbaar. Uiteraard kunt u na deze periode weer bij kliniek Bloemingdael in Haarlem terecht. Omdat wij uw gezicht ‘kennen’, is een vervolgbehandeling korter en het resultaat nog beter. In veel gevallen blijft het effect voor tandenknarsen en overmatig zweten nog veel langer te merken: gemiddeld tien tot twaalf maanden.

In onderstaande tabel is een indicatie te zien van de werkingsduur van Botox. Let op: Botox reageert in elk lichaam anders en daarom kan de tijd voor iedereen anders zijn.

 1. 15 minuten De behandeling
 2. 5 minuten Gezwollen prikpunten en lichte roodheid
 3. 30 minuten De zwelling en roodheid zijn weggetrokken
 4. 1 week Werking Botox zichtbaar
 5. 2 tot 3 weken Volledige werking van de Botox
 6. 3 maanden De werking van Botox neemt langzaam af
 7. 7 maanden De Botox werking is nog voor 30%
 8. 9 maanden De Botox is uitgewerkt
15 minuten 5 minuten 30 minuten 1 week
De behandeling Gezwollen prikpunten en lichte roodheid De zwelling en roodheid zijn weggetrokken Werking Botox zichtbaar
2 tot 3 weken 3 maanden 7 maanden 9 maanden
Volledige werking van de Botox De werking van Botox neemt langzaam af De Botox werking is nog voor 30% De Botox is uitgewerkt

Risico’s en bijwerkingen van de Botox behandeling

Een behandeling met Botox is veilig, maar net zoals bij andere geneesmiddelen of ingrepen kunt u bijwerkingen ervaren. Deze klachten zijn echter vaak wel van korte duur. De bijwerkingen die kunnen optreden bij een Botox behandeling zijn onder te verdelen in 2 categorieën: zeldzaam en zeer zeldzaam.

Zeldzaam

 • Ecchymose: blauwe plekken rond de gebieden van de injectie.
 • Oedeem: zwelling rond de ogen. Dit kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen spontaan verdwijnen.
 • Hoofdpijn: dit verdwijnt meestal na een paar dagen. Personen met migraine en spierspanningshoofdpijn kunnen juist baat hebben bij botuline toxine injecties.
 • Wenkbrauw ptosis: dit kan ontstaan door te dicht bij de wenkbrauw te injecteren om de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen.
Zeer zeldzaam

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep

Wij raden een Botox behandeling af tijdens de zwangerschap, tijdens een antibioticakuur, wanneer u net gevaccineerd bent en tijdens het geven van borstvoeding. Stel ons tevens op de hoogte wanneer u overgevoelig bent voor Botox of lijdt aan myasthenia gravis (spieraandoening) of het Lambert Eaton-syndroom.

Cliëntervaringen

Sylvia (36 jaar) behandeld door drs. Staudt
"Voor het eerst heb ik een Botox behandeling ondergaan bij Kliniek Bloemingdael. Na een prettig gesprek met dokter Staudt heb ik gekozen om mijn fronsrimpels te laten doen. Het resultaat is echt fantastisch geworden. Bedankt en tot over 6 maanden!"
Dhr. Wijma (42 jaar) behandeld door drs. Ahmed
"Al bijna 5 jaar kom ik bij dokter Ahmed voor de behandeling van mijn overmatig zweten. Sinds mijn behandeling bij hem heb ik geen last meer van natte plekken onder mijn oksels. De nazorg en service is echt uitmuntend bij Kliniek Bloemingdael."
Sanne (31 jaar) behandeld door drs. Van Loon
"Ik had jarenlang erg last van migraine totdat een vriendin mij wees op het positieve effect van Botox op migraine. Sinds mijn behandeling heb ik geen last meer van migraine. Om de 8 maanden kom ik terug om de behandeling bij te houden. Ik raad het iedereen aan!"

De meest gestelde vragen over een Botox behandeling

 Wij geven u antwoord op de veelgestelde vragen over Botox.

Is de Botox behandeling pijnlijk?

Bij Botox wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de Botox behandeling kan de huid wel wat gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Dit trekt meestal na een half uur weg.

Is een Botox behandeling wel veilig?

Wij kunnen je verzekeren dat Botox een veilig geneesmiddel is dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft dus geen effect op omliggende spieren of delen van het lichaam. De Botuline toxine (de werkende stof in  Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en worden de rimpeltjes minder.

Maak kennis met onze plastisch chirurgen

Ontmoet onze cosmetisch specialisten. Klik op de afbeelding en kom zo meer te weten over de desbetreffende plastisch chirurg.

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een Botox behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloemingdael.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag:09:00 - 21:00 uur
Dinsdag:09:00 - 17:00 uur
Woensdag:09:00 - 17:00 uur
Donderdag:09:00 - 17:00 uur
Vrijdag:09:00 - 17:00 uur
Zaterdag:09:00 - 13:00 uur

RoutebeschrijvingSoortgelijke behandelingen

Naast een Botox behandeling kunt u in onze kliniek in Haarlem ook terecht voor:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care