Bloemingdael heeft al

Ooglidcorrecties uitgevoerd.

Ooglidcorrectie

"Al onze ooglidcorrecties worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen"

Heeft u last van hangende oogleden en bent u daardoor snel vermoeid? Zorgen uw hangende oogleden voor een slechter zicht? Of bent u ontevreden over uw oogleden, waardoor u zich onzeker en minder aantrekkelijk voelt? Kliniek Bloemingdael heeft de oplossing. Dankzij onze ooglidcorrecties kunnen bovenstaande klachten worden verholpen en kunt u weer vol zelfvertrouwen door het leven. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent deze behandeling, zoals nazorg, risico’s, complicaties en tarieven. Ook vindt u er informatie over onze specialisten. Als u meer informatie wilt, een vraag heeft of een afspraak wilt maken met Kliniek Bloemingdael, vul dan het contactformulier op deze pagina in.

De plastisch chirurgen van Kliniek Bloemingdael hebben veel ervaring op het gebied van ooglidcorrecties. De plastisch chirurgen werken zeer nauw samen en delen de ervaringen die zij hebben op het gebied van cosmetische chirurgie en reconstructieve chirurgie van oogleden. Jaarlijks worden er in onze kliniek meer dan 1.000 ooglidcorrecties uitgevoerd. Daarbij zijn de plastisch chirurgen van Kliniek Bloemingdael door weekblad Elsevier maar liefst vier keer uitgeroepen tot beste plastisch chirurgen van Nederland. Bij kliniek Bloemingdael bent u meer dan welkom voor een informatief gesprek over de ooglidcorrectie.

Rondom uw ogen kunnen er een aantal correcties plaatsvinden. De overtollige huid van de bovenoogleden en de onderoogleden (wallen) kan worden gecorrigeerd, maar soms is het ook nodig om de verslapte spieren mee te corrigeren: dit gebeurt bij zogenoemde ooglid ptosis. Er zijn vele technieken om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verplaatsen van vet, het verwijderen van vet, het verwijderen van een stukje spier en het fixeren van structuren om stabiliteit te krijgen. Iedere persoon is anders en niemand is symmetrisch.

De plastisch chirurgen van kliniek Bloemingdael onderwerpen u dan ook aan een nauwkeurig onderzoek om uw ogen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daaruit volgt een voorstel voor de operatie.

Hoe mooi het resultaat ook wordt, aan operaties zitten nadelen vast. Je hebt bijvoorbeeld algemene operatierisico’s. Hieronder vallen nabloeding en wondinfectie. Hoewel deze complicaties niet vaak voorkomen, is het wel goed om bewust te zijn van de mogelijke risico's.

Goede informatie over een operatie moet dus worden meegegeven. Hoe beter een patiënt is geïnformeerd over de voor- en nadelen, des te beter kan deze voor zichzelf beslissen of de risico’s een operatie waard zijn.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt in principe onder lokale verdoving uitgevoerd. Er wordt van tevoren nauwkeurig afgetekend welk deel van de huid overtollig is. Dit deel wordt geëxcideerd. Het litteken valt in de natuurlijke plooi van het bovenooglid en is daardoor nauwelijks zichtbaar.

De hechtingen worden onderhuids geplaatst en vastgezet met hechtpleisters. Deze moet u gedurende een week laten zitten.

Na de operatie

Na de ooglidcorrectie kan er zwelling optreden. Na ongeveer vijf tot zeven dagen worden de hechtingen verwijderd. Het is raadzaam om het litteken daarna met een littekencrème in te smeren. Laat u hierover informeren door uw behandelend arts.

Resultaten

before
after

Bekijk hier voor- en na foto’s

Risico's en complicaties

Bij een bovenooglidcorrectie kan het voorkomen dat er een nabloeding of wondinfectie ontstaat. In de meeste gevallen is dit niet ernstig, maar het vertraagt het genezingsproces.

Het resultaat van de operatie heeft een langdurig karakter. Het uiteindelijke resultaat blijft jarenlang zichtbaar.

Verdere complicaties van een ooglidcorrectie kunnen zijn:

 • Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Meestal duurt het een aantal weken tot maanden voordat dit helemaal over is;
 • Verlies van gevoel in de oogleden;
 • Vochtophoping rond de ogen;

Bovenstaande complicaties verdwijnen na verloop van tijd.

Vergoeding

Ooglidcorrecties worden slechts in bepaalde situaties vergoed. Als er sprake is van een medische indicatie, kunnen de kosten van de ooglidcorrectie vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Onderooglidcorrectie

Zoals de naam al doet vermoeden, richt deze behandeling zich op de onderoogleden. Vandaag de dag zijn veel mensen niet blij met de wallen onder hun ogen. Wallen kunnen ontstaan door:

 • Het slapper worden van de huid rondom het oog;
 • Een vetophoping onder het oog;
 • Of door het slapper worden van de spieren rondom het oog.

Een onderooglidcorrectie kan gecombineerd worden met een bovenooglidcorrectie.

De operatie heb ik als zeer positief ervaren met een prachtig resultaat. Er wordt gewerkt met zeer deskundig personeel. Ik werd erg op mijn gemak gesteld door zowel de arts als de zeer vriendelijke assistente.

De operatie

Gedurende de behandeling wordt er een kleine snee gemaakt onder de wimpers van het onderooglid. Naast het verwijderen van overtollige huid, kan ook vet worden verwijderd of worden verplaatst. De combinatie van het verwijderen of verplaatsen van het vet en het straktrekken van de huid, zorgt voor het optimale resultaat. De littekens die in eerste instantie overblijven na de ingreep, zijn minimaal zichtbaar.

Wij raden aan om de eerste paar dagen voldoende rust te nemen. Dit komt het herstel van de oogleden ten goede en zorgt uiteindelijk voor het optimale resultaat. Na ongeveer vijf tot zeven dagen worden de aangebrachte hechtingen verwijderd.

Voorbeelden van een bovenooglidcorrectie


 • Bovenooglidcorrectie

 • Bovenooglidcorrectie

 


 • Bovenooglidcorrectie

 • Bovenooglidcorrectie

Voorbeelden van een onderooglidcorrectie


 • Onderooglidcorrectie

 • Onderooglidcorrectie

 


 • Onderooglidcorrectie

 • Onderooglidcorrectie

Risico's en complicaties

Er bestaat een hele kleine kans dat er na de operatie nabloedingen ontstaan. In deze situatie kunt u last krijgen van een verhoogde druk in de oogkas. De klacht gaat gepaard met hevige pijn en een eventuele daling van het gezichtsvermogen. Deze complicaties kunnen over het algemeen beschouwd worden als zeer zeldzaam. Mochten deze complicaties optreden, dan dient u direct contact op te nemen met de plastisch chirurg.

Een andere zeldzame complicatie is een ectropion. In deze situatie krult de binnenzijde van het ooglid naar buiten. Hierdoor sluit uw ooglid niet goed aan op uw oogbol. Dit kan lijden tot irritaties en tranenvloed. Om deze complicatie te verhelpen is in sommige gevallen een nieuwe operatie noodzakelijk. Graag willen wij hierbij vermelden dat ook deze complicatie zeer zeldzaam is.

Dankzij een team van ervaren specialisten heeft kliniek Bloemingdael door de jaren heen veel ervaring opgebouwd met beide ooglidcorrecties. Ondanks onze expertise en ervaring, vinden wij het belangrijk dat de cliënt altijd op de hoogte is van de risico’s en mogelijke complicaties. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de bovenstaande informatie, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij geven graag op elke vraag een passend antwoord.

Vergoeding

Een onderooglidcorrectie wordt door de zorgverzekering gezien als een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed.

Ben erg tevreden met het eindresultaat en de gehele behandeling, voel me veel beter en zie er jaren jonger uit, bedankt voor de goede zorgen!

Recensies

Recensie van een vrouw, 43 jaar oud en behandeld door Dr. Staudt

Mijn oogleden hingen al geruime tijd over mijn ogen heen. De vorming van hangende oogleden is met de jaren echter steeds meer toegenomen en ik stoorde me er ontzettend aan. In het begin was ik alleen ontevreden, maar later ontstonden er ook medische klachten. Ik was steeds sneller moe en mijn zicht werd er deels door belemmerd. Via het internet ben ik op zoek gegaan naar oplossingen, al snel kwam ik uit bij deze zogenaamde ‘ooglidcorrectie’. Ik kwam veel voorbeelden tegen en besefte dat dit wel eens de oplossing kon zijn. Lees meer

Recensie van een adolescent, 23 jaar oud 

Mijn oogleden hingen deels over mijn ogen heen, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. Ik ben hier eigenlijk al van jongs af aan ontevreden over, de hangende oogleden maakte mij onzeker en ik voelde mij daardoor ‘anders’. Lees meer

Recensie van meneer van Geel, 55 jaar oud 

Eigenlijk had ik mijn hele leven al last van hangende oogleden. Vaak kreeg ik de vraag of ik moe was wanneer ik me prima voelde. Dat vond ik vervelend, maar geen ramp. Door de jaren heen werd het echter steeds erger. Mijn oogleden begonnen steeds zwaarder te voelen en mijn zicht werd belemmerd. Na een lange dag werken had ik vaak last van een vermoeid gevoel in mijn hoofd dat uitmondde in hoofdpijn. Lees meer

Prijzen

Behandeling Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Bovenooglidcorrectie enkelzijdig € 600,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds € 950,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds € 1650,-
Levatorplastiek enkelzijdig € 850,-
Levatorplastiek beiderzijds € 1500,-

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken met één van onze specialisten of heeft u een vraag over de ooglidcorrectie behandeling? Vul dan onderstaand formulier in.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen

De specialisten

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Momenteel heeft u zelf de gelegenheid om een afspraak met ons in te plannen door op de button hieronder te klikken. Voor een telefonisch consult kunt u ons bereiken op het nummer 023-5444974.

Maak nu een afspraak

RoutebeschrijvingOns adres

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast een ooglidcorrectie kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care