Bloemingdael

Bloemingdael wordt Blooming

Omdat we samen groeien
is deze nieuwe naam een mooie stap!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Onderooglidcorrectie

Door een verslapping van huid of plaatselijke vocht- of vetophoping kunnen wallen ontstaan. Wallen kunnen u een vermoeide, verouderde of boze aanblik geven. Met een onderooglidcorrectie worden uw wallen gecorrigeerd waardoor u weer jong en fris oogt.

De plastisch chirurgen van Kliniek Bloemingdael hebben veel ervaring met uitvoeren van onderooglidcorrecties. Bij Kliniek Bloemingdael wordt u behandeld door zeer ervaren specialisten.

Het consult

Voordat u een onderooglidcorrectie ondergaat, volgt er een gesprek met uw plastisch chirurg. Tijdens dit gesprek kunt u uw klachten, wensen en verwachtingen kenbaar maken. Naar aanleiding hiervan zal uw plastisch chirurg u inzicht geven in de mogelijkheden. Tijdens het consult zal er bepaald worden welke behandelmethode u het beste resultaat zullen bieden. Uw plastisch chirurg zal vervolgens uitgebreid uitleg geven over de behandeling, de eventuele risico’s en u inzicht geven over de verwachte resultaten. U krijgt bij Kliniek Bloemingdael altijd duidelijke voorlichtingen en een eerlijk advies, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Daarnaast zal uw plastisch chirurg informeren naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en eventuele allergieën of medicijngebruik.

De onderooglidcorrectie

Voorafgaand aan de ingreep zal uw plastisch chirurg het te behandelen gebied markeren. Vervolgens zal het te behandelen gebied worden verdoofd; een onderooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Uw plastisch chirurg zal de ingreep beginnen door een kleine incisie te maken onder de wimperrand. Het teveel aan huid en eventueel overtollig vetweefsel zal worden verwijderd of verplaatst. Door daarnaast ook de huid strak te trekken zorgen onze plastisch chirurgen voor een optimaal resultaat. U mag dezelfde dag weer naar huis.

Het resultaat

Een onderooglidcorrectie heeft vaak een grote invloed op uw uitstraling. Dankzij de behandeling van ongeveer 60 minuten zult u er vele malen jonger en frisser uitzien. Doordat de incisie vlak onder de wimperrand gemaakt wordt, zal deze vrijwel niet onzichtbaar zijn.

Nazorg van uw onderooglidcorrectie

Wij raden u aan om de eerste paar dagen na de ingreep voldoende rust te nemen. Dit komt het herstel ten goede en zorgt voor het optimale resultaat. Na ingreep kunnen uw ogen gezwollen en mogelijk blauw zijn. Dit zal na enkele weken wegtrekken.

Na ongeveer vijf tot zeven dagen zullen de aangebrachte hechtingen worden verwijderd. Het is raadzaam om het litteken daarna met een littekencrème in te smeren. Uw behandelend plastisch chirurg zal u hierover informeren.

Risico’s en complicaties

Bij iedere ingreep zijn risico’s en complicaties verbonden; ook bij een onderooglidcorrectie. Hoewel deze complicaties uitzonderlijk zijn vinden wij het belangrijk dat u op de hoogte bent van de eventuele risico’s en complicaties.

Bij een onderooglidcorrectie bestaat er het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, pleisters of desinfecteermiddelen. Hoewel er te allen tijde steriel gewerkt wordt, is er een minimale kans (1-2%) dat er een infectie ontstaat. Roken verhoogt de kans op een infectie. Wij raden u daarom aan om minimaal 3 weken voor de ingreep te stoppen met roken.

De kans dat uw oog beschadigd wordt tijdens de ingreep is bij een ooglidcorrectie uiterst gering. In uitzonderlijk geval is er sprake van een nabloeding of verstoorde wondgenezing. Dit hoeft geen negatieve gevolgen hebben voor het eindresultaat.

Hoewel onze plastisch chirurgen uiterst nauwkeurig en getailleerd werken, kunnen zij geen garantie beiden voor een exact symmetrisch resultaat. Door expertise en jarenlange ervaring is de kans om asymmetrie echter uiterst minimaal.

Prijzen en vergoeding van een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie wordt door het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen gezien als een cosmetische ingreep. Over het algemeen wordt de ingreep hierdoor niet vergoed. De kosten van een onderooglidcorrectie zijn afhankelijk van het feit of u kiest voor een alleen een onderooglidcorrectie of voor een combinatie met een bovenooglidcorrectie. Tijdens het consult zal uw arts u uitgebreid informeren over de kosten van het voorgestelde behandelplan.

Onderooglidcorrectie€ 1950,-Lokale verdoving
Boven- en onderooglidcorrectie€ 2700,-Lokale verdoving

Ervaringen onderooglidcorrectie bij Kliniek Bloemingdael

Ervaring van E. Floris, behandeld door Dr. Ahmed

Van het intakegesprek tot het controlegesprek: er werd echt de tijd voor mij genomen. Ik heb mij geen betere zorg kunnen voorstellen.

Zowel dokter Ahmed als het ondersteunend personeel gaven mij een vertrouwd gevoel en deden er alles aan om mij op mijn gemak te stellen. Het resultaat is heel mooi en natuurlijk. Ik oog weer een stuk jonger en krijg nu vaak complimenten over mijn jonge uitstraling.

Ervaring van dhr. Slot, behandeld door Dr. Melis

Ik kreeg vaak te horen dat ik vermoeid en boos oogde. Omdat ik het idee van een ooglidcorrectie erg spannend vond, heb ik heel lang getwijfeld. Uiteindelijk heb ik toch de stap genomen. Op aanraden van een kennis een afspraak gemaakt bij Kliniek Bloemingdael.

Al bij aankomst van de kliniek werd ik goed ontvangen. Dr. Melis gaf van te voren en tijdens de ingreep duidelijk uitleg. Ik vond het erg spannend, maar achteraf bleek mijn angst nergens voor nodig. De behandeling is mij 100% meegevallen en het resultaat is prachtig! Zeker een aanrader.

Maak direct een afspraakOpeningstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag09:00 – 21:00 uur
Dinsdag09:00 – 17:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloemingdael.nl