Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Nieuws

Shocking! Dit doet de zon met je huid

Iedereen kent de gevolgen van UV-straling maar toch zijn veel mannen en vrouwen te lui om te smeren met zonnebrandcrème. Een verbrande huid is het directe gevolg maar wat het met je huid de langere termijn doet, daar schrik je pas van! De vrachtwagenchauffeur op onderstaande foto heeft bijna dertig jaar in zijn wegen rondgereden waarbij één kant van zijn gezicht dagelijks werd blootgesteld aan ultraviolet A (UVA) straling. Hierdoor heeft de man een eenzijdige huidbeschadiging opgelopen die onomkeerbaar is. Ook al zat hij vooral in zijn vrachtwagen, dit houdt de UVA-straling niet tegen en door lange blootstelling dringen de UVA stralen door tot diep in de huid met een verdikking van de bovenste huidlaag als gevolg. De elasticiteit en het collageen van de huid worden vernietigd.

Draag jij de juiste beha maat?


Zit jouw beha perfect? Of draag je al een hele poos de verkeerde maat? 80% van de vrouwen draagt de verkeerde cupmaat. Zonde, want de juiste maat staat mooier, maakt je slanker en is beter voor de borsten.

Borstvoeding na borstvergroting

Heb je een borstvergroting ondergaan, dan kun je vaak nog gewoon borstvoeding geven. Dit is echter wel afhankelijk van het type borstvergroting: een prothese kan namelijk worden ingebracht via een snee in de borstplooi, in de oksel of rondom de tepelhof. Bespreek met de plastisch chirurg of jij de juiste behandelmethode hebt of zult ondergaan en of siliconen implantaten invloed hebben op de moedermelk en je baby.

Niet alle fillers zijn gevaarlijk

Er bestaan veel horrorverhalen over fillers die ontstoken of geïnfecteerd raken en vervolgens onherstelbare schade aanrichten. Dit wekt de indruk dat fillers gevaarlijk zijn. Maar is dat ook echt zo? Bloemingdael legt uit welke typen fillers er zijn en wat de risico’s van een fillerbehandeling zijn.

Uit het nieuws: zeldzame vorm van kanker bij borstimplantaten

Recent zijn er in het nieuws berichten verschenen dat er bij enkele vrouwen ALCL, een zeer zeldzame vorm van lymfeklierkanker bij borstprothesen is geconstateerd. Dit bericht maakt veel vrouwen met borstprothesen ongerust en daarom willen wij u de benodigde informatie verschaffen. ALCL en borstprothesen Naar schatting heeft 1 op de 30 vrouwen in Nederland borstprothesen om de borsten te vergroten of om ze te reconstrueren na een borstoperatie. Na langdurig onderzoek door oncologen, radiologen én plastisch chirurgen is gebleken dat vrouwen met borstprothesen een verhoogde kans hebben op ALCL, een vorm van lymfeklierkanker. Deze vorm van kanker kan zich ontwikkelen in het lichaamsvocht of de kapselcontractie rondom de borstprothesen.
Getoond 1–10 van 10012345678910