Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Lipofilling

Al onze lipofilling behandelingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het Spaarne Gasthuis.

Met een lipofilling behandeling kunt u uw borsten, billen of gezicht extra volume geven met lichaamseigen vetweefsel. Tijdens het persoonlijke en uitgebreide consultgesprek adviseert de arts u in welk gebied het vetweefsel het beste weggehaald kan worden. Veelvoorkomende zones zijn hierbij de buik, heupen of benen. Uniek aan de lipofilling is dat het ingespoten vet in uw borsten, billen of gezicht soepel en natuurlijk aanvoelt.

 • Een-op-eengesprek met de behandelend chirurg
 • Al onze chirurgen zijn aangesloten bij het NVPC en NVEPC
 • Jarenlange ervaring op het gebied van lipofilling

Prijzen van lipofilling

Onderstaand vindt u een overzicht met de tarieven voor lipofilling van uw gezicht, billen en borsten.

Behandeling Prijs
Lipofilling consult € 50,-
Lipofilling second opinion € 100,-
Lipofilling gelaat v.a. € 1.800,-
Lipofilling gelaat onder narcose v.a. € 3.250,-
Lipofilling billen v.a. € 4.000,-
Lipofilling billen onder narcose v.a. € 4.000,-
Lipofilling borsten v.a. € 4.000,-
Lipofilling borsten onder narcose v.a. € 4.000,-

Vergoeding door de verzekeraar

Het is per situatie afhankelijk of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij raden u dan ook aan om van tevoren te controleren of uw zorgverzekering de behandeling vergoedt, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Voor vragen wat betreft de vergoeding van een lipofilling behandeling kunt u contact opnemen via onderstaande button.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Wat is lipofilling?

Bij lipofiling wordt er onder algemene of lokale verdoving vetweefsel gezogen uit bijvoorbeeld uw buik of bovenbenen, waarna het vetweefsel in uw borsten, billen of gezicht geïnjecteerd wordt voor extra volume.

Wanneer er vet geïnjecteerd wordt in een groot gebied zoals de borsten of benen, is het belangrijk dat er voldoende vet wordt weggezogen, omdat een deel van de vetcellen na de behandeling weer oplost. Enkel de goed doorbloede vetcellen zorgen voor een duurzaam resultaat.

Wie komt in aanmerking voor lipoflling?

Lipofilling biedt uitkomst voor iedereen die graag extra volume in het gezicht, de billen of borsten wil, maar geen gebruik wil maken van niet-lichaamseigen middelen zoals siliconen. Bij lipofilling wordt enkel gewerkt met lichaamseigen vet, waardoor de behandeling volkomen veilig is.

Ook kan lipofilling ingezet worden om weefsel van bijvoorbeeld littekens en brandwonden te versoepelen. Tijdens de behandeling worden er namelijk naast vetcellen ook zogenoemde stamcellen meegezogen, waardoor het weefsel soepeler wordt. Tijdens het eerste consult bepaalt de plastisch chirurg of lipofilling geschikt is voor u en welke resultaten u met een behandeling kunt behalen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een lipofilling behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of onder narcose. Wanneer er vet weggehaald wordt bij een groot gebied, wordt dit altijd onder narcose gedaan.

Voordat u wordt verdoofd of onder narcose wordt gebracht, tekenen wij de door u aangegeven gebieden af. Daarna wordt u verdoofd of onder narcose gebracht, waarna er kleine sneetjes gemaakt worden om ‘vet te oogsten’. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen, wordt er een vloeistof ingespoten die ervoor zorgt dat de cellen los weken. Nadat de vloeistof twintig minuten is ingewerkt, wordt er gestart met de liposuctie.

Voordat het vetweefsel in uw borsten, billen of gezicht geïnjecteerd wordt, wordt het vetweefsel gezuiverd door middel van centrifugatie. Na het centrifugeren blijft er gezuiverd puur vetweefsel met stamcellen en groeifactoren over die door middel van kleine canules geïnjecteerd kunnen worden in uw borsten, billen of gezicht. Het is hierbij belangrijk dat de vetcellen gelijkmatig verdeeld worden, zodat de cellen voldoende zuurstof krijgen. Er sterft echter altijd een deel van de ingespoten vetcellen af door zuurstofgebrek. Deze worden op natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

De verschillende soorten lipofilling

Lipofilling kan gebruikt worden om extra volume te genereren voor uw borsten, uw billen of uw gezicht. Onderstaand leest u meer over de verschillende soorten lipofilling.

Lipofilling borsten

Met een lipofilling behandeling kunt u uw kleine borsten meer volume geven of de symmetrie in uw borsten terugbrengen met uw eigen vet. Doordat er gebruik wordt gemaakt van uw eigen vetweefsel is het resultaat zeer natuurlijk en voelen de borsten soepel aan. Bekijk in één oogopslag de voor- en nadelen van een lipofilling behandeling voor uw borsten:

Voordelen

 • Natuurlijk resultaat
 • De borsten voelen soepel aan
 • Er wordt gebruikgemaakt van lichaamseigen vet
 • Het vetweefsel wordt na de behandeling niet afgestoten door het lichaam

Nadelen

 • Uw borsten worden maximaal één cupmaat groter
 • De kans is groot dat er meerdere behandelingen nodig zijn, omdat het vet na één behandeling in kan slinken

Lipofilling billen

Wanneer uw billen weinig volume hebben, biedt een lipofilling behandeling voor de billen uitkomst. Met behulp van lipofilling worden de billen vergroot en verstevigd met lichaamseigen vetweefsel. Doordat er gebruik wordt gemaakt van uw eigen vet, blijven de billen soepel en zacht aanvoelen.

Voordelen

 • Natuurlijk resultaat
 • De billen voelen soepel aan
 • Er wordt gebruikgemaakt van lichaamseigen vet
 • Het vetweefsel wordt na de behandeling niet afgestoten door het lichaam

Nadelen

 • U dient over voldoende vet te beschikken
 • De kans is groot dat er meerdere behandelingen nodig zijn, omdat het vet na één behandeling in kan slinken

Lipofiling gezicht

Naast het opvullen van uw billen of borsten met uw eigen vetweefsel kunt u ook uw gelaat laten opvullen met uw lichaamseigen vet. Zo kan er volume toegevoegd worden aan uw kin, uw kaaklijn, uw neus lippenplooi, uw mondplooien, uw oogleden, uw wangen en uw lippen. Dankzij de verbeterde technieken is het percentage vet dat blijvend is sterk toegenomen, maar in veel gevallen zijn meerdere behandelsessies nodig om een bevredigend resultaat te behalen.

Voordelen

 • Natuurlijk resultaat
 • Het gelaat voelt soepel aan
 • Er wordt gebruikgemaakt van lichaamseigen vet
 • Het vetweefsel wordt na de behandeling niet afgestoten door het lichaam

Nadelen

 • De kans is groot dat er meerdere behandelingen nodig zijn, omdat het vet na één behandeling in kan slinken
Nazorg

Na de behandeling is het behandelde gebied opgezwollen en beurs. Tevens kan het behandelde gebied pijnlijk aanvoelen, alsof u intensief gesport heeft. Drie maanden na de behandeling, wanneer het vocht is weggetrokken en de littekentjes niet meer rood zijn, is het resultaat van de lipofilling zichtbaar. Het duurt echter een jaar voordat het lichaam volledig is genezen van de behandeling.

Wat kunt u zelf doen om het herstel te bevorderen?

Na de behandeling is het belangrijk om licht verteerbaar voedsel te nuttigen, zoals water, thee en beschuit. Daarnaast raden wij u aan minimaal twee weken voor de behandeling te stoppen met roken en dit tot zes weken na de behandeling vol te houden. Roken zorgt namelijk voor een verminderde doorbloeding van de weefsels, wat een permanente impact op het eindresultaat heeft. Tot slot mag u tot zes weken na de ingreep niet intensief sporten of tillen.

Mogelijkheden en verwachtingen

Indien u lipofilling overweegt, is het belangrijk om reële verwachtingen te hebben. Zo kan er de eerste dagen na de behandeling sprake zijn van zwelling van het getransplanteerde gebied. Deze zwelling neemt geleidelijk af in de dagen na de ingreep.

Daarnaast kan een deel van het ingespoten vet in de maanden na de transplantatie weer verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook wisselend en kan pas na enkele maanden goed beoordeeld worden. Doordat de lipofilling technieken continu verbeteren, is het percentage vet dat blijvend is sterk toegenomen, maar in veel gevallen zijn er meerdere behandelsessies nodig om een bevredigend resultaat te behalen. U ziet echter na de eerste behandeling een duidelijke verbetering van volume en soepelheid.

Risico’s en complicaties

Iedere operatieve ingreep brengt risico’s of complicaties met zich mee. De risico’s en complicaties die kunnen optreden bij een lipofilling behandeling zijn als volgt:

 • Bloeduitstortingen
 • Vochtophopingen
 • Infecties
 • Zwellingen
 • Gevoelsveranderingen
 • Zichtbare littekens
 • Een nabloeding
 • Allergische reacties op bijvoorbeeld de verdoving
 • Onregelmatigheden in de huid
 • Ontevredenheid betreft het resultaat

Veelgestelde vragen over lipofilling

Is lipofilling pijnlijk?

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor verdoving door middel van een narcose. U zult dan niks van de behandeling meekrijgen.

Bij een lipofilling onder lokale verdoving wordt het te behandelen gebied zo goed mogelijk verdoofd. In de praktijk blijkt dat dit vaak niet voldoende is om helemaal geen pijn te ervaren. Er is namelijk een maximale hoeveelheid verdovingsvloeistof die ingespoten mag worden en vooral de randjes van het verdoofde gebied kunnen nog gevoelig zijn.

Wat kan ik het beste doen als ik thuiskom na mijn behandeling?

Wanneer u thuiskomt van uw lipofilling behandeling, adviseren wij om licht voedsel zoals thee en beschuit te consumeren. Daarnaast is het belangrijk dat u vier tot zes weken dag en nacht uw drukkleding draagt om het gebied waar het vet is weggehaald.

Wanneer mag ik weer beginnen met sporten?

Het is belangrijk dat u de eerste dagen na de lipofilling in beweging blijft. Wij adviseren echter wel om in ieder geval de eerste zes weken niet te sporten.

Hoelang blijft het vet in mijn billen, borsten of gezicht zitten?

Het is per persoon afhankelijk hoelang het vet in het behandelde gebied blijft zitten. Het lichaam voert het vocht en de dode vetcellen af, waardoor ongeveer 60% tot 80% van het ingespoten vetweefsel aanwezig blijft.

Hoeveel vet wordt er ingespoten tijdens een lipofilling behandeling?

Het is geheel afhankelijk van uw percentage vetweefsel in het gebied waar het vet wordt weggehaald. Als u een hoog percentage vetweefsel heeft in het donorgebied kan er meer vet ingespoten worden dan wanneer u een laag percentage vetweefsel heeft. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een deel van het ingespoten vetweefsel wordt afgevoerd door het lichaam, omdat dit dode vetcellen zijn die niet meer opgenomen kunnen worden door het lichaam.

Blijven er littekens achter?

Na de behandeling blijven er zeer kleine littekentjes van een halve centimeter of minder achter. Aanbevolen wordt om, wanneer er een klein korstje op het wondje verschijnt na de behandeling, te smeren met littekencrème om het litteken zo min mogelijk te laten opvallen.

Ontmoet onze plastisch chirurgen

Maak kennis met onze plastisch chirurgen. Door op de afbeelding te klikken, kunt u meer lezen over de betreffende chirurg en vindt u bijbehorende reviews per arts

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over lipofilling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen via onderstaand formulier. U kunt ook contact met ons opnemen via 023 544 4974 of een e-mail sturen naar info@bloemingdael.nl

Aanhef*

Naam*
Geboortedatum*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Ziekenhuis –Noord
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

 

Maandag: 09:00 - 21:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00


Soortgelijke behandelingen

Naast lipofilling kunt u bij ons ook terecht voor een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care