Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Halslift

‘De halslift correctie wordt uitgevoerd door een vast team gespecialiseerde chirurgen met ervaring op het gebied van gelaatschirurgie. Daarnaast zijn onze plastisch chirurgen werkzaam in het Spaarne Gasthuis en het Rode Kruis ziekenhuis.’

Als u ouder wordt of als u veel gewicht bent verloren, kan het voorkomen dat de huid in de hals losser komt te zitten. Hierdoor ontstaat er een overschot aan huid. Een halslift biedt uitkomst voor deze zogenoemde ‘kalkoenhals’. Door middel van een sneetje in de hals wordt de huid richting het oor aangespannen: het eindresultaat is een strakkere hals.

 • Persoonlijk en uitgebreid consultgesprek
 • Eén-op-één gesprek met de uitvoerend chirurg
 • Al onze chirurgen zijn aangesloten bij het NVPC en NVEPC

Daarnaast hebben wij jaren ervaring op het gebied van halslift correcties.

Voor-en-na-foto’s van een halslift

before
after

before
after

before
after

before
after

Prijzen van een halslift

Onderstaand vindt u een overzicht met de tarieven voor een halslift.

Behandeling Prijs
Consult halslift € 50,-
Second opinion halslift € 100,-
Halslift beperkt (Miami style) € 2350,-

Vergoeding door de verzekeraar

Een halslift wordt niet vergoed door uw verzekeraar, omdat de halslift een cosmetische operatie is. Tijdens het eerste consult stelt de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan op; hieruit volgt een overzicht van de kosten.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Ervaringen

Kim Bergman

"Na flink wat gewicht te hebben verloren, kreeg ik te maken met overtollig vel. Niet alleen bij mijn lichaam, maar ook in mijn hals. Geen gezicht natuurlijk! Dankzij de halslift is de overbodige huid weggehaald, waardoor ik geen sjaaltjes meer hoef te dragen om het te verbergen."

De heer Boes

"Ik wist niet dat een halslift ook bij mannen uitgevoerd kon worden, maar dokter van der Pot vertelde mij dat dit regelmatig voorkomt. Na goed over de operatie nagedacht te hebben, ben ik heel blij dat ik de stap heb genomen. Ik voel me na de operatie weer tien jaar jonger!"

Laura van Huenenstein

"Ik wil de specialisten van Bloemingdael heel erg bedanken voor hun goede zorgen. Alles werd mij rustig uitgelegd en ik mocht zo veel vragen als ik wilde. Na de halslift ben ik een stuk zelfverzekerder en krijg ik vaak de opmerking: ‘Wat zie jij er goed uit!"

Wat is een halslift?

Bij een halslift wordt het huidoverschot in de hals gecorrigeerd. De overtollige huid, die verantwoordelijk is voor de zogenaamde ‘kalkoenhals’, zorgt ervoor dat de scherpe hoek tussen de hals en onderkaak minder zichtbaar is.

Het overtollige vel wordt gecorrigeerd door middel van een sneetje net voor en onder het oor. Via dit sneetje kan de onderlaag van de hals wat strakker getrokken worden. Bij deze methode halen we rond het oor wat huid weg, zonder dat het sneetje met spanning gesloten moet worden. Deze techniek is soortgelijk aan de methode die gebruikt wordt bij een facelift.

Mogelijkheden en verwachtingen

Het doel van de halslift is om de huid in uw hals weer glad en strak te krijgen. De halslift wordt vaak verward met een facelift:  de rimpels in uw gezicht zullen door middel van een halslift e niet verdwijnen.  Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Tevens dient u er rekening mee te houden dat het natuurlijke verouderingsproces van uw hals niet door een halslift gestopt wordt. Na de operatie zal – net als daarvoor – de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van de halslift is vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende halslift nodig.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Voortraject halslift

Voordat u een halslift kunt ondergaan, wordt uw algemene gezondheid onderzocht en vindt er een bloedonderzoek plaats. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven welke geneesmiddelen u gebruikt. Bepaalde medicijnen, zoals aspirine en APC, mag u een aantal weken voor de operatie niet meer slikken. Indien u rookt, dient u zes weken voor de ingreep te stoppen. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor wondstoornissen kunnen optreden.

Tijdens de behandeling krijgt u een lokale of algehele verdoving, zodat u niets merkt van de halslift. Zodra u verdoofd bent, halen we de huid van de hals en de weefsellaag onder de huid los. De huid wordt vervolgens aangespannen in de richting van het oor. Als er sprake is van overtollig vetweefsel in het halsgebied, kan dit worden weggehaald via een huidsnede onder de kin.

Nazorg

Na de halslift wordt uw hals met een drukkend verband omzwachteld. Dit verband moet enkele dagen blijven zitten. Na de operatie zal uw hals ongeveer twee weken lang gezwollen en verkleurd zijn; u ervaart echter weinig pijn. Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie altijd zichtbaar, maar vallen in het dagelijks leven nauwelijks op. De littekens lopen namelijk om de oorlel heen en verdwijnen vervolgens onder de haren aan de achterkant van het oor. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder uw kin ontstaan. Het uiteindelijke resultaat van de halslift ziet u pas na enkele weken.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Maak kennis met onze specialisten

Ontmoet de plastisch chirurgen van Bloemingdael:

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Veelgestelde vragen over de halslift

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een halslift?

Iedere man of vrouw met een kalkoenhals komt in aanmerking voor een halslift correctie. Om een mooi resultaat te bereiken, is het wel belangrijk dat de huid nog een beetje elastisch is. Ook moet uw algehele gezondheid goed zijn.

Wat zijn de risico’s van de correctie?

Een halslift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Het kan voorkomen dat de wondjes gaan nabloeden. Infecties komen echter maar zelden voor. Soms ontstaan er wat plekjes met vochtophopingen of wat stuggere plekjes op het gezicht. Deze gaan echter vanzelf weer weg. Eventueel kunt u deze laten behandelen door een schoonheidsspecialiste of een huidtherapeut.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van de halslift is 10 tot 15 jaar zichtbaar.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een halslift? Maak een afspraak met één van onze plastische chirurgen via onderstaand formulier. U kunt ook contact met ons opnemen via 023 544 4974 of door een e-mail te sturen naar info@bloemingdael.nl.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen

RoutebeschrijvingBloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

 

Vergelijkbare behandelingen

Naast een halslift in onze kliniek in Haarlem kunt u ook terecht voor een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care