Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Fillers

Rimpels ontstaan door de vermindering van collageen met als gevolg een slapper wordende huid. Als u ouder wordt, neemt ook het onderhuids vetweefsel af waardoor het effect van een slappe huid versterkt wordt. Fillers zijn de juiste oplossing om oppervlakkige of diepere rimpels in de huid op een natuurlijke manier op te vullen. Daarnaast zijn fillers zeer geschikt voor het verstevigen of vergroten van uw lippen óf om volume toe te voegen onder de ogen waardoor uw wallen optisch minder worden.

Waarom Kliniek Bloemingdael?

 • Cosmetische specialisten die zijn aangesloten bij het NVPC en NVEPC
 • Uitsluitend gebruik van tijdelijke fillers voor een natuurlijk resultaat
 • Een nagenoeg pijnloze en veilige fillerbehandeling
 • Resultaat na één behandeling

Wij werken alleen met tijdelijke fillers waarbij het effect na een aantal maanden vanzelf verdwijnt. Permanente fillers zijn blijvend en het effect is onomkeerbaar. In het verleden is gebleken dat permanente fillers geen garantie kunnen bieden wat betreft veiligheid en resultaat op de lange termijn en daarom vermijden wij het gebruik van deze variant. Ook uw lichaam verandert in de loop der jaren en een permanente filler kan er nu mooi uit zien maar over een aantal jaar niet meer bij u passen. De artsen van Bloemingdael maken gebruik van hyaluronzuur fillers voor het opvullen van rimpels, wallen en lippen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die de elasticiteit van huid verbetert en de huid versterkt. Het is de veiligste en meest betrouwbare moderne filler die verkrijgbaar is.

Al de injectable behandelingen worden uitgevoerd door BIG geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk en het Spaarne Gasthuis in Haarlem

Het toepassen van fillers

Fillers zijn voor veel verschillende doeleinden geschikt en kunnen op veel plekken worden ingespoten. De meest voorkomende behandelingen zijn het opvullen van rimpels, bijvoorbeeld de neus-lippenplooi of het vergroten van de lippen. Naast de veelvoorkomende toepassingen zijn er nog vele andere toepassingen. Wist u bijvoorbeeld dat het mogelijk is om door middel van fillers imperfecties te corrigeren aan de neus? Vraag uw arts naar de mogelijkheden van fillers.

Wat zijn hyaluronzuur fillers?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die niet alleen voorkomt in de huid, maar ook in het bindweefsel, zenuwstelsel en epitheelweefsel. Hyaluronzuur is een suiker en valt onder de glucosebouwsteen die elk lichaam nodig heeft. Het zorgt ervoor dat onze huid soepel en veerkrachtig blijft. Voor het opvullen van oppervlakkige of diepe rimpels gebruik wij voornamelijk de filler Radiesse. Radiesse is een van de veiligste fillers en is gemaakt op basis van lichaamseigen weefsel. Deze gel stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen en na drie maanden is de rimpelvuller dan ook overgenomen door het eigen collageen.

Kosten van een filler behandeling

De prijzen van een injectable behandeling in Haarlem kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van het te behandelen gebied. Hieronder vindt u een prijsindicatie van de verschillende injectable behandelingen zoals fillers, Botox en lipofilling.

Behandeling

Aantal regio’s

Prijs

Hyaluronzuur 1 ml € 400,-
Hyaluronzuur 2 ml € 750,-
Hyaluronzuur 3 ml € 1050,-
Radiesse 1,5 ml € 550,-
Radiesse 3 ml € 1000,-
Lipofilling gelaat vanaf € 1800,-
Lipofilling gelaat onder narcose vanaf € 3250,-

Fillers tegen wallen

Wanneer u last heeft van wallen onder uw ogen kan dit u een vermoeide uitstraling geven. Het ontstaan van wallen komt vaak door het volumetekort onder de ogen. Door het inspuiten van hyaluronzuur fillers kunnen wij wallen verminderen en soms zelfs volledig verwijderen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en vasthoudt. Hierdoor vult een filler de wallen van binnenuit op. De gel die wij inspuiten zijn daardoor een soort van kussentje in de huid. Hyaluronzuur fillers vullen daarom gemakkelijk oneffenheden op.

Rimpels opvullen met fillers

Door middel van enkele prikjes kunnen we fillers opvullen met hyaluronzuur. Uw gezicht krijgt weer een jeugdige en frisse uitstraling zonder dat daar operaties of ingrepen voor nodig zijn. Een hyaluronzuur filler is een gel die wij inspuiten en door het lichaam vervolgens wordt opgevuld met vocht. Dit maakt het een natuurlijk proces. Het hyaluronzuur is een bouwstof van ons lichaam en heeft na het plaatsen een paar dagen nodig zijn weg te vinden. Het duurt ongeveer 6 tot 9 maanden voordat de filler uit uw lichaam verdwenen is. We raden aan om voor deze tijd terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Op die manier creëert u een stevige basis.

Lippen verstevigen met fillers

Het opvullen van lippen wordt steeds populairder. Bent u niet blij met uw lippen of wilt u vollere lippen? Met hyaluronzuur fillers kunnen wij uw lippen verstevigen en vergroten. De hyaluronzuur fillers worden aangebracht vlak onder de huid en zorgt ervoor dat het volume en de contouren terugkomt. Er komen bij de behandelingen geen operaties kijken, waardoor de hersteltijd kort is. Houd rekening met eventuele zwelling en bloeduitstortingen. De filler wordt na 6 tot 9 maanden langzaam door het lichaam zelf afgebroken. U kunt voor die tijd terugkomen voor een onderhoudsdosering.

Het consult voor fillerbehandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consultgesprek plaats met uw behandelend plastisch chirurg. Op basis van uw wensen bespreekt de arts de behandelmogelijkheden met u. Hierbij kiest de arts altijd voor de minst ingrijpende middelen of methoden, maar waarbij natuurlijk wel het best mogelijke resultaat wordt behaald.

De behandeling is vaak een combinatie van Botox en fillers omdat dit zorgt voor het beste resultaat. Met fillers worden namelijk direct huidverbeterende resultaten bereikt en de injectie met Botox werkt preventief tegen rimpelvorming.

De behandeling met fillers

Voorafgaand aan de behandeling zal uw plastisch chirurg het te behandelen gebied aftekenen. Het inspuiten van fillers gebeurt onder een plaatselijke verdoving zodat u weinig van de behandeling voelt. Deze verdoving is in de vorm van een verdovende crème of vloeistof. De filler zelf wordt op specifieke plekken in de huid ingebracht met een dun naaldje. Meestal duurt de behandeling niet langer dan 30 minuten, maar dit is wel afhankelijk van de zone waarin de fillers worden ingebracht. De resultaten van de behandeling zijn direct zichtbaar al heeft een enkeling last van zwelling en bloeduitstortingen.

De nazorg

Na de ingreep kunt u direct naar huis. Uw behandelend plastisch chirurg zal een vervolgafspraak maken voor het controleren van de behandeling. Het wordt afgeraden om 24 tot 48 uur na de behandeling intensieve sport of andere lichamelijke activiteiten uit te voeren. Daarnaast raden wij u aan om hoge temperatuurverschillen, zoals een saunabezoek, te mijden.

Risico’s en bijwerkingen van de fillerbehandeling

Door het gebruik van natuurlijke hyalaronzuur fillers is de behandeling volkomen veilig. Het risico op complicaties is dan ook erg minimaal. De bijwerkingen die kunnen optreden, zijn:

 • Een zwelling
 • Een ontsteking van het wondgebied
 • Een bloeduitstorting in de vorm van een tijdelijke blauwe plek
 • Asymmetrie
Fillers voor- en na- foto’s

Door middel van een voor-en na- foto willen wij u een goed beeld te geven van wat het natuurlijke effect is van een filler behandeling.

Bekijk hier meer

Voor
Na

Cliëntervaringen

Chantal de Weerd
"Het ondergaan van een Botox & filler behandeling is toch nog best taboe. ik stoorde mij echter erg aan mijn boze blik door mijn diepe fronsrimpel. Er werd mij Botox in combinatie met fillers aangeraden en ben er nu van af en krijg nog zelden de opmerking of ik boos ben. Kliniek Bloemingdael is zeker niet de goedkoopste, maar in mijn optiek wel de beste met een zeer goede expertise."
Erica Vermeer
"Ik had vroeger prachtige volle lippen, maar hoe ouder ik werd, hoe meer mijn lippen aan volume verloor. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Dr. Staudt en hij heeft mijn lippen subtiel opgevuld. Ook heeft hij mijn neuslippen plooi en afhangende mondhoeken behandeld. De verandering is prachtig natuurlijk en ik heb mijn volle lippen van vroeger weer terug."
Daniella Aalbers
"Onlangs een filleren botox behandeling laten uitvoeren bij Bloemingdael. Ik had wat volumeverlies in mijn gezicht door een moeilijke tijd. Het volume is hersteld, diepe rimpels zijn minder en ik zie er frisser uit. Ik krijg vaak de opmerking dat ik er goed uit zie. Stiekem heb ik jullie adres doorgegeven aan mijn vriendinnen. Bedankt!"

De meest gestelde vragen over een fillerbehandeling

Hoe lang werken fillers?

Wij maken gebruik van tijdelijke fillers die na een tijd vanzelf weer oplossen in uw lichaam. Hoe lang de fillers blijven zitten is voor iedereen verschillend maar gemiddeld zijn ze na 9 tot 12 maanden uit uw lichaam verdwenen.

Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Fillers en Botox zijn beide injectables die gebruikt worden om rimpels te verminderen en vaak worden ze ook na elkaar, of samen gebruikt. Voor beide producten geldt dat ze tijdelijk werken en dat ze dus na 6 tot 12 maanden weer uit uw lichaam verdwenen zijn. Bij een fillerbehandeling wordt er vaak voor een combinatie gekozen: eerst worden de spieren verzwakt met Botox en vervolgens wordt op diezelfde plek de huid verstevigd met een filler. Op deze manier kan er een optimaal resultaat bereikt worden.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?

Of de fillerbehandeling pijnlijk is, is afhankelijk van het behandelgebied én hoe hoog uw pijngrens is. Zo is bijvoorbeeld het plaatsen van fillers in het voorhoofd gevoeliger dan bijvoorbeeld in de jukbeenderen. Fillers worden toegediend doormiddel van een klein scherp naaldje en dat kan branderig aanvoelen.

Maak kennis met ons team van chirurgen

Ontmoet onze cosmetisch specialisten. Klik op de afbeelding en kom zo meer te weten over de desbetreffende plastisch chirurg.

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een fillerbehandeling of een andere injectable behandeling? Maak een afspraak met één van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloemingdael.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag:09:00 - 21:00 uur
Dinsdag:09:00 - 17:00 uur
Woensdag:09:00 - 17:00 uur
Donderdag:09:00 - 17:00 uur
Vrijdag:09:00 - 17:00 uur
Zaterdag:09:00 - 13:00 uur

RoutebeschrijvingSoortgelijke behandelingen

Naast een fillerbehandeling kunt u in onze kliniek in Haarlem ook terecht voor:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care