Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Facelift

"Alle facelifts worden uitgevoerd door dezelfde vaste groep plastisch chirurgen die al jaren werkzaam zijn in de maatschap RKZ Beverwijk - Spaarne Gasthuis Haarlem en veel ervaring hebben op het gebied van cosmetische aangezichtschirurgie"

Met een facelift behandeling worden uw rimpels en plooien gecorrigeerd met een natuurlijk resultaat. Met een professionele facelift zal uw gezicht er weer jonger en stralender uitzien. Tijdens de behandeling wordt uw huid en het onderliggende spier- en bindweefsel strakker getrokken en het overtollige vetweefsel wordt verwijderd. Hierdoor krijgt u weer een fris en jong uiterlijk. Tijdens het intakegesprek bespreekt u met uw behandelend arts de wensen en mogelijkheden van de cosmetische ingreep.

Onze artsen hebben jarenlange ervaring en expertise op het gebied van facelifts. Daarom bent u met een facelift behandeling bij Bloemingdael verzekerd van een mooi eindresultaat. Onze artsen hanteren daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van intakegesprek tot nazorg.

 • Rimpels van de gezichtshuid worden gemakkelijk glad getrokken
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch artsen die zijn aangesloten bij het NVPC en NVEPC

De kosten van een facelift behandeling

De prijzen van een facelift kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van de zone die u gelift wilt hebben. Hieronder vindt u een prijsindicatie van een facelift behandeling per gebied.

Behandeling Verdoving Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Endoscopische voorhoofdslift Algehele narcose en overnachting € 4630,-
Wenkbrauwlift Lokale verdoving € 1350,-
Halslift beperkt Lokale verdoving € 2350,-
Halslift beperkt Algehele narcose en overnachting € 3050,-
Facelift lift Algehele narcose en overnachting € 5350,-
Facelift lift uitgebreid Algehele narcose en overnachting € 6270,-
Midfacelift Lokale verdoving € 3500,-
Midfacelift Algehele narcose € 4500,-
S-lift  Lokale verdoving € 3450,-
Maak nu een afspraak 023 544 4974

Wat is een facelift behandeling?

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strak getrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn om deze ook te 'liften'. Een facelift wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Een facelift wordt uitgevoerd om het onderste gedeelte van het gezicht te liften. Uw voorhoofd wordt tijdens deze ingreep dus niet gelift. Wanneer u dit wenst, kan dit gedaan worden door middel van een voorhoofdslift of een wenkbrauwlift.

Naast een facelift kunt u ook kiezen voor een S-lift, MACS-lift of een halslift. Dit zijn allemaal faceliftvormen waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strak getrokken. Wilt u graag een facelift laten uitvoeren maar heeft u nog veel vragen? Op onze pagina met veelgestelde vragen geven wij u antwoord.

S-lift of mini-lift

Een S-lift is een kleine facelift van de kaaklijn en wangen. Bij een minilift wordt er alleen wat huid weg gehaald en daarna wordt de wond netjes gehecht. Lees meer op onze pagina over de minilift.

MACS-lift

Een MACS-lift is een iets grotere huidlift waarbij de onderliggende spieren van de wangen en kaaklijn worden gelift.

Facelift

Een facelift is het liften van de huid en de daarbij horende onderliggende weefsels bij de wangen, kaaklijn en hals.

Halslift

Bij een halslift wordt ook de huid in de hals en de onderliggende spieren en weefsels worden meegenomen.

Het intakegesprek

Wanneer u kiest voor de facelift behandeling, komt u eerst bij ons langs voor een eerste consult. Tijdens dit intakegesprek wordt uw algehele gezondheid onderzocht en worden uw wensen besproken. Op basis daarvan maakt onze chirurg een behandelplan op maat, met daarin de mogelijkheden. De algehele gezondheid wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren:

 • Eerdere operaties rondom het gezicht
 • Het gebruik van medicijnen
 • Allergieën voor zover die bij u bekend zijn
 • Uw algemene gezondheidstoestand
 • Roken, alcohol- en drugsgebruik

Wanneer u geneesmiddelen gebruikt, moet u dat aan uw behandelend arts melden. Er zijn namelijk een aantal medicijnen die u een aantal weken voor de operatie niet meer mag slikken, zoals aspirine, APC, e.d. Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten, waardoor wondstoornissen op kunnen treden.

Wat kan ik verwachten van de facelift behandeling?

Bij een faceliftbehandeling krijgt u in de meeste gevallen een volledige verdoving. De operatie zelf duurt slechts enkele uren. Tijdens de operatie wordt de huid van de hals, wangen en de weefsellaag onder de huid over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een huidsnede onder de kin. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat is het belangrijk dat de huid niet te strak wordt getrokken. Door de jarenlange ervaring van onze artsen weten zij precies hoe ze dit het beste kunnen doen.

Aan het eind van de operatie kunnen in de wond een of meerdere drains (dunne slangetjes) worden achtergelaten om wondvocht en bloed uit de wond af te voeren. Deze drains worden na een dag verwijderd. Na de operatie moet u één dag in het ziekenhuis verblijven.

Het herstel na de operatie

Na afloop van een facelift wordt uw gezicht met een drukverband omzwachteld. Dit verband moet enkele dagen blijven zitten. Eventuele drains verwijdert de arts de dag na de operatie. Na de operatie zijn uw gezicht en hals gezwollen en verkleurd, dit duurt gemiddeld twee weken maar kan ook langer aanhouden. In het begin kunt u pijnklachten ervaren en kunnen er gevoelsveranderingen optreden. Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De littekens zijn weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs uw oor. Daar maakt het litteken een bochtje om de oorlel heen, om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder uw kin voorkomen. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken. Op onze pagina over de nazorg van een facelift vindt u meer informatie over het herstel na de ingreep.

Het resultaat van een facelift

Het doel van een facelift is om de huid weer glad en strak te krijgen, zodat u er weer jong en stralend uitziet. De rimpels in uw gezicht die ontstaan als gevolg van de manier waarop u lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van uw huid door een facelift niet gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende facelift nodig. Hieronder vindt u diverse resultaten van een facelift, uitgevoerd door de specialisten van Kliniek Bloemingdael.

before
after

Bekijk hier meer voor- en na foto’s Maak nu een afspraak

Risico’s en complicaties

Een facelift is een cosmetische ingreep en brengt dezelfde risico’s met zich mee als andere operaties. Onze plastisch chirurgen zullen tijdens het intakegesprek de voor- en nadelen van een facelift met u bespreken. De belangrijkste complicaties die kunnen optreden na een facelift behandeling zijn:

 • Nabloedingen of infecties
 • Vochtophopingen of stijfheid in het gezicht
 • Slechte wondgenezing
 • Zenuwbeschadiging

Door een facelift bestaat de kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. Daarnaast komt het af en toe voor dat er na een facelift plekjes met vochtophoping of andere stuggere plekjes op het gezicht ontstaan. Deze plekken kunt u laten behandelen bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Een complicatie die zeer zelden optreedt is het beschadigen van een aangezichtszenuw. Mocht u een donker huidtype hebben, dan zijn de littekens van een faceliftbehandeling soms nog zichtbaar. Om dit te camoufleren is blijvende camouflage nodig.

Voor-en-na-foto’s facelift behandeling

Om u een goed beeld te geven van wat het natuurlijke effect is van een facelift, lichten wij een voor-en-na-foto uit.

Bekijk hier voor- en na foto’s

Facelift ervaringen

 

Vrouw (42 jaar) behandeld door Dr. van der Pot

‘Dankzij mijn positieve ervaring met Kliniek Bloemingdael wil ik graag een recensie schrijven over mijn behandeling en ervaring. Allereerst wil ik de gehele medische staf en in het bijzonder Dr. van der Pot bedanken voor de goede zorg en prachtige eindresultaat.’

Lees meer

Vrouw (61 jaar) behandeld door Dr. Staudt

‘Twijfel je aan een facelift en wil je zeker weten of het eindresultaat wel naar behoren is? Dan heb ik eigenlijk maar één tip: ga naar kliniek Bloemingdael! Ik ben behandeld door dhr. Staudt en zou niets anders meer willen.’

Lees meer

Vrouw (57 jaar) behandeld door Dr. van der Pot

‘Mijn huid was door de jaren heen een stuk slapper geworden, vooral rondom mijn kaak en wangen. Hierdoor zag ik er in korte tijd een stuk ouder uit dan ik mij voelde. Ik ergerde mij steeds meer aan mijn eigen spiegelbeeld en ben op onderzoek uit gegaan naar een oplossing, een facelift.’

Lees meer

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Veelgestelde vragen over een facelift

De meest gestelde vragen over een facelift hebben we voor u verzameld en beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen over een facelift.

Zijn de littekens goed zichtbaar na de ingreep?

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een facelift en plaatsen de littekens daardoor op plekken waar ze het minst zichtbaar zijn. In de huidplooi voor de oren, in de haargrens of direct achter het oor zijn ze het minst goed te zien. In de eerste maanden zijn de littekens opvallend, maar naarmate de tijd vordert, zullen ze steeds lichter van kleur worden. Wij adviseren u om de littekens te verzorgen met een littekencrème.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Een facelift is gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar zichtbaar, maar dit is wel verschillend per persoon. Besef u goed dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat, wat zichtbaar kan worden in uw gezicht. Door gezond te leven en uw huid de juiste verzorging te geven, haalt u het maximale uit de cosmetische ingreep.

Kan ik snel weer aan het werk na de ingreep?

Wanneer u uw werk weer kunt oppakken na de facelift, is afhankelijk van het soort ingreep en de juiste nazorg die daarbij hoort. Welk soort facelift we ook uitvoeren, de eerste dagen draagt u altijd verband om uw hoofd. U mag in de eerste week geen lichamelijk zware inspanningen verrichten of bukken. Fysiek zware inspanningen mogen weer na een maand. Afhankelijk van het soort werk dat u doet, kunt u na twee weken weer aan de slag.

Maak kennis met onze plastisch chirurgen

Ontmoet onze cosmetisch specialisten. Klik op de afbeelding en kom zo meer te weten over de desbetreffende plastisch chirurg.

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een facelift behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloemingdael.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag:09:00 - 21:00 uur
Dinsdag:09:00 - 17:00 uur
Woensdag:09:00 - 17:00 uur
Donderdag:09:00 - 17:00 uur
Vrijdag:09:00 - 17:00 uur
Zaterdag:09:00 - 13:00 uur

RoutebeschrijvingVergelijkbare behandelingen

Naast een facelift kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care