Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Buikwandcorrectie

Al onze buikwandcorrecties worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk

Door een buikwandcorrectie kan uw verslapte buik worden gecorrigeerd. Uw buikwand kan door vermagering, zwangerschap of veroudering zo ernstig verslappen dat een 'hangbuik' ontstaat. Met onze buikwandcorrectie verwijderen we het huidoverschot zodat u een strakkere buik krijgt. Bij Bloemingdael voert een ervaren plastisch chirurg uw behandeling uit. Uw specialist is vanaf het eerste consult persoonlijk betrokken bij de buikwandcorrectie. Met Bloemingdael kiest u voor:

 • Cosmetische specialisten die zijn aangesloten bij het NVPC en NVEPC
 • Een buikwandcorrectie al vanaf € 4.980,- inclusief overnachting
 • 24 uur per dag nazorg mogelijk na de buikwandcorrectie
 • Persoonlijk advies van onze plastisch chirurgen
Vakkundige buikwandcorrectie met grandioos resultaat. Hierover ben ik nog steeds verbijsterd. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Er is de juiste zorg, uitleg en aandacht aan besteed met goede nazorg. Een 10 met een griffel voor Drs. W.J. van der Pot en zijn team.

De kosten van een buikwandcorrectie

De kosten van een buikwandcorrectie in Haarlem zijn afhankelijk van het soort buikwandcorrectie dat wordt uitgevoerd. Hieronder vindt u een prijsindicatie van de kleine en grote buikwandcorrectie.

Behandeling Prijs Verdoving Overnachting
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Buikwandcorrectie klein € 4980,- Algehele narcose Inclusief overnachting
Buikwandcorrectie groot € 5760,- Algehele narcose Inclusief overnachting

Cryolipolyse

Behandeling 1e behandeling Vervolgbehandeling
1 lichaamszone in 1 behandeling € 375,-
2 lichaamszones in 1 behandeling € 425,- € 400,-
Maak nu een afspraak 023 544 4974

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij Bloemingdael voeren wij twee soorten buikwandcorrecties uit: een kleine of grote buikwandcorrectie. Bevindt uw huidoverschot zich alleen onder uw navel, dan is een mini-buikwandcorrectie voor u vaak voldoende. Is uw buik in zijn geheel verslapt en daarbij dus ook de huid en spieren boven uw navel, dan is een gehele buikwandcorrectie voor u geschikt. Bij deze ingreep wordt ook uw navel verplaatst naar de oorspronkelijke plek voor het meest natuurlijke resultaat. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep en daarom blijft u een nacht bij ons in de kliniek voor de beste nazorg voor de buikwandcorrectie.

Hoe gaat een buikwandcorrectie in zijn werk?

Een buikwandcorrectie is een stap die u niet zomaar neemt. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent, leggen wij de procedure van een buikwandcorrectie aan u uit in vier stappen.

Stap 1: het eerste consult

Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u uit voor een persoonlijk consult. Tijdens het gesprek neemt uw plastisch chirurg samen met u uw wensen door en bespreekt hij de methode die voor u het beste is. Hierbij bekijkt hij vooral of u in aanmerking komt voor een kleine of grote buikwandcorrectie. Als de ‘hangbuik’ niet wordt veroorzaakt door een huidoverschot maar door overtollig vet, kunt u in overleg met uw chirurg kiezen voor een liposuctie. Daarnaast vertelt de cosmetisch arts welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en wat de beste nazorg voor de buikwandcorrectie is.

Na het eerste consult nodigen we u uit voor een tweede gesprek om te voorkomen dat u een overhaaste of ongeïnformeerde beslissing neemt.

Stap 2: het vervolggesprek

Tijdens het vervolggesprek neemt uw behandelend plastisch chirurg ook uw medische achtergrond, medicijngebruik en uw algehele gezondheid door. Wanneer u bijvoorbeeld bloedverdunners gebruikt, moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Ook roken beïnvloedt de wondgenezing; wij vragen u daarom om hier minimaal zes weken voor de buikwandcorrectie mee te stoppen. Als u last heeft van overgewicht, adviseren wij u eerst af te vallen. Een normaal gewicht verbetert namelijk het resultaat van de buikwandcorrectie. Uw ingreep vindt plaats in het Spaarne Gasthuis of het Rode Kruis Ziekenhuis.

Stap 3: de buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose. De behandelend plastisch chirurg maakt tijdens de ingreep een licht gebogen horizontale snede net boven de schaamheuvel. Vanuit die plek wordt uw huid en vet tot aan de ribbenboog losgemaakt. Bij een grote buikwandcorrectie snijdt uw specialist ook de navel weg om deze later weer op de juiste plaats in te hechten.

Wanneer uw buikspieren zijn uitgerekt, brengt de arts deze samen op de oorspronkelijke plaats. De overtollige huid en het vet worden verwijderd en de navel wordt weer op de oorspronkelijke plaats teruggebracht voor een natuurlijk effect. Tijdens de operatie sluit de arts een aantal drains of dunne slangetjes aan, zodat het wondvocht wordt opgevangen. De gehele operatie duurt 2 tot 3 uur.

Stap 4: de nazorg van een buikwandcorrectie

Wanneer uw chirurg de buikwandcorrectie heeft afgerond, blijft u nog één nacht ter observatie in het ziekenhuis.

De eerste dag na de buikwandcorrectie is het belangrijk dat u goed uitrust en geen inspanningen verricht. U krijgt voor één tot vier weken een ondersteunend korset of broekje, om de buikwand op dezelfde plaats te houden.

Na twee weken verwijdert de chirurg alle hechtingen. Tot zes weken na de behandeling mag u niet zwaar tillen. De totale herstelperiode van een buikwandcorrectie is ongeveer vier tot zes weken. Daarna kunt u weer gaan sporten. Bekijk de pagina over nazorg van een buikwandcorrectie voor meer informatie.

Risico’s en complicaties na een buikwandcorrectie

De risico’s van een buikwandcorrectie zijn minimaal, maar bij een ingreep bestaat er altijd een kans op complicaties. Er kan bijvoorbeeld een allergische reactie ontstaan op de pleisters, verdovingsvloeistoffen of desinfecteermiddelen. Ook kan er na de buikwandcorrectie een gevoelloze plek in de buik ontstaan. Deze gevoelloze plek is tijdelijk en komt op den duur weer terug. De meest voorkomende bijwerkingen van een correctie zijn:

 • Gevoelloosheid in het operatiegebied
 • Zwellingen of nabloedingen
 • Een allergische reactie op de gebruikte middelen
 • Vertraagde wondgenezing

Een bijwerking van de buikwandcorrectie die in een later stadium nog kan optreden, is de ophoping van huid bij de heupen. Deze ophopingen worden ook wel ‘hondenoren’ genoemd. In de meeste gevallen trekt dit na verloop van tijd weg. Soms is het nodig deze 'hondenoren' te verwijderen. Dit kan veelal onder plaatselijke verdoving gebeuren.

De resultaten van een buikwandcorrectie

Uw plastisch chirurg schetst tijdens het consult de verwachte resultaten van de buikwandcorrectie. Na de correctie zult u merken dat uw buik veel platter is. Het volledige eindresultaat is echter pas na ongeveer een jaar zichtbaar.

Onze plastisch chirurgen zullen tijdens het intakegesprek de resultaten en voor- en nadelen van een buikwandcorrectie met u bespreken.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Ervaringen met buikwandcorrecties

“Buikwandcorrectie gehad, ben zeer tevreden hoe alles verlopen is! Iedereen was aardig en duidelijk over wat er allemaal ging gebeuren. Ook kon ik met al mijn vragen terecht! Vriendelijke en deskundige arts!”
‘“Ik vind Drs. vd Pot een zeer kundig en sympathiek plastisch chirurg. Hij luistert en adviseert goed en stelt je op je gemak. Het resultaat van de behandeling heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen.”

Veelgestelde vragen over de buikwandcorrectie

Wij hebben de meest gestelde vragen over de buikwandcorrectie verzameld en voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen over de buikwandcorrectie.

Wordt een buikwandcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

Een buikwandcorrectie is een cosmetische operatie en wordt daarom over het algemeen niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen.

Ik ben te zwaar, kan ik dan toch een buikwandcorrectie ondergaan?

Een buikwandcorrectie geeft een zichtbaar plattere buik maar is geen oplossing voor overgewicht. Wanneer u te zwaar bent, is het verstandig om voorafgaand aan de buikwandcorrectie eerst af te vallen. Bij overgewicht zijn de risico’s van de ingreep groter, zoals infecties en nabloedingen. Het beste resultaat bereikt u door uw streefgewicht voor de buikwandcorrectie te behalen.

Wat is het verschil tussen een kleine en grote buikwandcorrectie?

Wanneer het teveel aan huid zich alleen onder de navel bevindt, is een kleine buikwandcorrectie voor u voldoende. Bij deze mini-buikwandcorrectie wordt uw navel niet verplaatst. Als het teveel aan huid zich zowel boven als onder de navel bevindt, is een totale buikwandcorrectie geschikt. Hierbij is het wel nodig om uw navel te verplaatsen.

De specialisten voor uw buikwandcorrectie

Ontmoet onze cosmetisch specialisten die de buikwandcorrecties uitvoeren. Klik op de afbeelding en kom zo meer te weten over de desbetreffende plastisch chirurg.

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een buikwandcorrectie of een andere lichaamscorrectie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloemingdael.nl of direct een afspraak te maken via onderstaand contactformulier.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Opmerkingen

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Maandag: 09:00 – 21:00 uur
Dinsdag: 09:00 – 17:00 uur
Woensdag: 09:00 – 17:00 uur
Donderdag: 08:00 – 20:00 uur
Vrijdag:09:00 – 17:00 uur

RoutebeschrijvingVergelijkbare behandelingen

Naast een buikwandcorrectie kunt bij ons in de praktijk ook andere lichaamscorrecties laten uitvoeren, zoals een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care