Bloemingdael

Bloemingdael wordt Blooming

Omdat we samen groeien
is deze nieuwe naam een mooie stap!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Bovenarmlift

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de huid en het vet van de bovenarm erg slap en rimpelig worden. Dit kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd. Met een medische term heet deze operatie dermolipectomie van de bovenarmen.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een bovenarmlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Als u geneesmiddelen gebruikt, moet u dit melden aan de plastisch chirurg. Bloedverdunnende medicijnen (zoals coumarine, marcoumar, sinaspril, sintrom, ascal, APC, asprobruis, kinderaspirine, en dergelijke) mag u, afhankelijk van het middel, tot twee weken voor de operatie niet meer slikken. Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken, want roken vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. Wanneer u te zwaar bent is het noodzakelijk om voor de operatie eerst te vermageren. Het operatieresultaat is dan beter en het risico op infectie vermindert aanzienlijk.

Werkwijze

Bij een geringe laxiteit van de bovenarm kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en te hechten in de oksel. In de meeste gevallen zal de huid echter in twee richtingen dienen opgespannen te worden, waardoor er een lang S-vormig litteken ontstaat van elleboog naar oksel. Het litteken wordt in de binnenkant van de bovenarm gelegd, zodat dit later minder opvalt. Indien nodig wordt in dezelfde correctie overmatige hoeveelheid vet verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en dichtgeplakt met hechtpleisters. Door verbeterde technieken zijn drains vaak niet nodig. De operatie gebeuren onder narcose in dagopname en zonodig met overnachting.

Na de operatie

Na de operatie adviseren wij een strakke elastische maillot met bovenarmen. Deze dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. De eerste 2 weken na de operatie dient u zo weinig mogelijk met de armen te bewegen. U mag geen sport en zwaar lichamelijk werd uitvoeren. De wondgenezing duurt ongeveer 2 weken. Daarna mag u beginnen met licht werk. Zwaar werk en sport kunt u uitvoeren na 4 à 6 weken.

Resultaten

Deze operatie geeft bij de meeste mensen een zeer bevredigend resultaat. Een armlift geeft wel zichtbare littekens aan de binnenzijde van de bovenarm en in de oksel. Uiteraard doen onze ervaren plastisch chirurgen hun uiterste best deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien te laten vallen. Het uiteindelijke aspect van het litteken is erg verschillend van persoon tot persoon.

Complicaties

Een bovenarmlift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, wat overigens weinig voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Een enkele keer kan een nabloeding voorkomen. U moet dan nog een keer geopereerd worden waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dicht maakt.

Vergoeding

Een bovenarmlift is een cosmetische operatie en wordt over het algemeen niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen. De plastisch chirurg geeft u van tevoren een opgave van de kosten. Als er een medische indicatie bestaat om een bovenarmlift uit te voeren wordt de beslissing over vergoeding van de operatie genomen door de medisch adviseur van uw ziektekostenverzekeraar. De plastisch chirurg zal in voorkomend geval een aanvraag bij uw verzekeraar indienen.

Tot slot

Het onderwerp bovenarmlift bestaat uit algemene teksten, bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw plastisch chirurg. De algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg ze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Prijzen

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Consult€ 50,-
Second opinion€ 100,-
Bovenarmlift klein€ 4260,-Algehele narcoseInclusief overnachting
Bovenarmlift groot€ 5820,-Algehele narcoseInclusief overnachting

Vergelijkbare behandelingen

Naast bovenarmlifts kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor:

Afspraak makenOpeningstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag09:00 – 21:00 uur
Dinsdag09:00 – 17:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloemingdael.nl