Bloemingdael heeft al

Borstvergrotingen uitgevoerd.

Borstvergroting

‘Al onze borstvergrotingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk.’

Een borstvergroting wordt jaarlijks door meer dan 3.000 vrouwen ondergaan om de borsten te voorzien van extra volume of om onderontwikkelde of geamputeerde borsten te reconstrueren. Door middel van een borstvergroting krijgen uw borsten meer stevigheid en extra volume, waardoor de borsten beter bij uw lichaam passen. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden.

 • Consult met de behandelend chirurg
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Zeer ervaren op het gebied van borstvergrotingen en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
 • Wij hebben een samenwerking met het RKZ Beverwijk en het Spaarne Gasthuis in Haarlem

Kosten van een borstvergroting

Onderstaand vindt u een overzicht met de kosten voor een borstvergroting.

Behandeling Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Borstvergroting ronde prothese € 4.330,-
Borstvergroting anatomische prothese € 4.830,-
Borstlift € 5.070,-
Borstlift met ronde prothesen € 5.870,-
Borstlift met anatomische prothesen € 6.370,-
B-lite ronde prothesen € 5.500,-
B-lite anatomische prothesen € 6.500,-
B-lite prothesen vanaf 700cc Prijs op aanvraag

** Incl. registratie implanta(a)t(en) in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR)

Vergoeding door de verzekeraar

Het is geheel afhankelijk van uw situatie of de operatie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Hierbij wordt gekeken of het gaat om een cosmetische ingreep of dat er een medische reden is, zoals een borstreconstructie bij een verwijderde borst na borstkanker. Wij raden u aan om van tevoren te controleren of de operatie wordt vergoed door de zorgverzekering.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Voor-en-na-foto’s

Omdat beelden meer zeggen dan woorden, hebben wij een aantal voor-en-na-foto’s van een borstvergroting voor u uitgelicht. Door op onderstaande button te klikken, kunt u de voor-en-na foto’s zien.

Bekijk alle voor-en-na foto’s van borstvergrotingen

Ervaringen

 

Lydia behandeld door drs. Staudt

‘Ik heb meerdere klinieken bezocht voordat ik een borstvergroting liet doen, maar merkte dat mijn gesprek met Joost Staudt het meest vertrouwd aanvoelde. Hij legde alles goed uit en wees mij op de voor- én nadelen. De operatie verliep voorspoedig en het herstel viel me ook mee. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en voel me weer op en top vrouw.’

Cheryl behandeld door drs. Staudt

‘Ik was ontevreden over mijn borsten: mijn ene borst was groter dan de ander. Met Dr. Staudt heb ik gekeken naar de juiste oplossing. Hij heeft duidelijk advies gegeven en we hebben ervoor gekozen om mijn kleinere borst te vergroten, omdat dit mooier in verhouding zou zijn. Ik ben echt erg tevreden en kan het iedereen aanraden als je iets wilt laten veranderen aan je borsten.’

Tessa behandeld door drs. Staudt

‘Na jaren twijfelen uiteindelijk mijn borsten laten vergroten. Op aanraden van een vriendin bij Bloemingdael gekomen. Goed, vriendelijk en professioneel geholpen. Fijn dat je standaard een nacht blijft in het ziekenhuis. Had er niet aan moeten denken om erna direct naar huis te gaan. Super blij met het resultaat.’

Lees meer ervaringen

Beste plastisch chirurgen van Nederland

De afgelopen jaren zijn wij meerdere keren uitgeroepen tot de beste plastisch chirurgen van Nederland. Dit houdt in dat u bij ons alle zorg en aandacht krijgt die u van ons mag verwachten. Wij maken onze beloftes waar en spannen ons in om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?

 

Stap 1: het eerste consult voorafgaand aan de borstvergroting

Voordat u een borstvergroting ondergaat, moet u ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent, leggen wij de procedure van een borstvergroting aan u uit in drie stappen.

Als voorbereiding voor de borstvergrotende operatie vindt er een gesprek plaats, waarin wordt uitgelegd hoe een borstvergroting in zijn werk gaat. Hierbij bespreken we het gehele behandeltraject en wordt u uitgebreid geïnformeerd over de voor- en nadelen van de borstvergroting, de nazorg en worden de risico’s en mogelijke complicaties die aan de operatie verbonden zijn, besproken. Tevens wordt tijdens het gesprek vastgesteld of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie. Het gaat er uiteindelijk om dat u tevreden bent en daarom willen we dat u goed nadenkt over het resultaat, de risico’s en de complicaties. Daarnaast is er de ruimte om de uw vragen over een borstvergroting te bespreken.

Naast de informatie die u ontvangt over de borstvergroting wordt de omvang van uw borsten in kaart gebracht. Met  pasprotheses kunt u een indruk krijgen van het gewenste resultaat. Bij de keuze van protheses houden wij altijd rekening met uw figuur. uw figuur  en de kwaliteit van uw huid. om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren. Wilt u geen siliconen protheses? In enkele gevallen is het ook mogelijk om een borst te vergroten met eigen vet. Vraag uw behandelend chirurg naar de mogelijkheden

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Stap 2: de borst vergrotende operatie

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele anesthesie en duurt gemiddeld één uur tot anderhalf uur. Bij de borst vergrotende operatie wordt de druppelvormige of ronde prothese ingebracht door een snee in de borstplooi te maken. De prothese wordt hierbij onder de borstspier of borstklier geplaatst. Deze keuze zal in het voorbereidend gesprek worden besproken en is afhankelijk van de bedekking van uw eigen huid en weefsel.

Wanneer de prothese is ingebracht, worden de insnedes zorgvuldig gehecht en afgeplakt met een pleister. Indien nodig worden de borsten verbonden met steunend verband, wat bijdraagt aan het herstel van de borsten.

 Drains

Er kan na de operatie wondvocht uit de wond komen. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren, worden er twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Wanneer er bijna geen vocht meer uit de wond komt, worden de slangetjes verwijderd. Dit gebeurt in de meeste gevallen de volgende ochtend.

 Stap 3: herstel na de ingreep

Na de borstvergroting kunnen de borsten pijnlijk en gespannen aanvoelen. Deze klachten nemen echter enkele dagen na de operatie geleidelijk af. Om het herstel van de borsten te bevorderen, hebben wij een aantal tips:

 • Draag de eerste vier weken na de operatie dag en nacht een ondersteunende bh. Deze bh krijgt u na de operatie van ons mee.
 • Vermijd de eerste zes weken na de ingreep elke vorm van intensieve lichaamsbeweging. Denk hierbij aan sporten of zwaar tillen.
 • Alle bewegingen die u pijnloos kunt doen, blijven toegestaan. Deze zullen het herstel niet in de weg staan.

Tot enkele maanden na de borst vergrotende operatie kunnen de tepels extra gevoelig of juist minder gevoelig aanvoelen. Deze verschijnselen zijn normaal en verdwijnen over het algemeen na enkele maanden. Om ervoor te zorgen dat wij direct kunnen ingrijpen bij eventuele complicaties en om u te ontlasten in de eerste belangrijke uren na de ingreep, adviseren wij in de meeste gevallen om een nachtje te blijven in het RKZ in Beverwijk of het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Daarna ontvangt u van ons een telefoonnummer waar wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week op bereikbaar zijn.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Risico’s & complicaties

Net als bij iedere andere operatie is de kans op een complicatie altijd aanwezig. Zo kan het voorkomen dat er een infectie of nabloeding optreedt. Dit zijn algemene operatierisico’s die bij elke operatie kunnen optreden.

Het is echter belangrijk om te weten dat na een borstvergroting een kapselcontractuur kan ontstaan. Dit ontstaat wanneer het bindweefsellaagje om de prothese heen samentrekt in plaats van dat het soepel en dun blijft. Door deze samentrekking van het bindweefsellaagje (ook wel kapsel genoemd) kunnen de borsten harder aanvoelen, wat men kapselcontractuur noemt. Zeer zelden gaat dit gepaard met pijn en vervorming van de borst. Het is echter niet te voorspellen bij wie deze complicatie optreedt en bij wie niet. Wij raden u dan ook aan om altijd de chirurgische bijsluiter van het NVPC door te lezen, zodat u goed geïnformeerd bent en een weloverwogen beslissing kunt nemen. Indien u vragen heeft over de bijsluiter, kunt u altijd bij een van onze plastisch chirurgen terecht.


Veelgestelde vragen over een borstvergroting

Onderstaand vindt u veelgestelde vragen over een borst vergrotende operatie. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op door te bellen naar 023 544 4974 of stuur een e-mail naar info@bloemingdael.nl.

Krijg ik pijnstillers voorgeschreven na de borst vergrotende operatie?

Na de operatie krijgt u pijnstillers voorgeschreven. Bij extreme pijn kunt u twee paracetamols innemen, houd hierbij de instructies op de bijsluiter aan en gebruik nooit bloedverdunnende medicatie zoals Asperine.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

U kunt na een borst vergrotende operatie nog steeds borstvoeding geven. De prothese wordt onder het klierweefsel geplaats en de operatie heeft daarom geen invloed op de werking van de melkklieren. Let wel: niet iedere vrouw kan borstvoeding geven, als het voor de operatie niet lukt, is de kans klein dat het na de operatie wel lukt.

Hoelang na de borst vergrotende operatie mag ik weer aan het werk?

Afhankelijk van uw werk mag u na een tot twee weken weer aan het werk. Wij adviseren u echter wel om geen zware voorwerpen te tillen.

Blijven er littekens zichtbaar na de borstvergroting?

Na de borstvergroting blijven er kleine littekens achter in de borstplooi. Deze littekens blijven zeker in het begin rood en zichtbaar. U kunt de littekens, als de wondjes gesloten zijn ,insmeren met een littekencrème. Wij adviseren Staudt Littekencrème. Na ongeveer een jaar zijn de aanwezige littekens veranderd in een dun lijntje.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Ontmoet onze plastisch chirurgen

Maak kennis met onze plastisch chirurgen. Door op de afbeelding te klikken, kunt u meer lezen over de betreffende chirurg en vindt u bijbehorende reviews per arts.

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Drs. Nolst Trenité
  Drs. Nolst Trenité

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloemingdael.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Aanhef*

Naam*
Geboortedatum*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag:09:00 - 21:00 uur
Dinsdag:09:00 - 17:00 uur
Woensdag:09:00 - 17:00 uur
Donderdag:09:00 - 17:00 uur
Vrijdag:09:00 - 17:00 uur
Zaterdag:09:00 - 13:00 uur

RoutebeschrijvingHandchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care