Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Voorbereiding borstvergroting

Een borstvergroting heeft een grote impact op uw lichaam en zal uw dagelijks leven in de eerste weken sterk beïnvloeden. Voordat u de borstvergrotende operatie ondergaat, is het daarom belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten en welke voorbereidingen u kunt treffen om na de operatie zo snel mogelijk te herstellen.
Volledig vertrouwen in de dokter en de behandeling. Het resultaat is prachtig en alles is me zo meegevallen.

Welke voorwaarden gelden er voor een borstvergroting?

Bijna iedere vrouw komt in aanmerking voor een borstvergroting. Er zijn dan ook niet veel voorwaarden voor de ingreep. Voor een borstvergroting geldt wel dat u:

  • 18 jaar of ouder bent
  • Op het moment van de borstvergroting niet zwanger bent
  • Geen borstvoeding geeft
  • In goede gezondheid verkeert

Daarnaast is het verstandig om niet te roken of op zijn minst tijdelijk te stoppen met roken voor het beste herstel. Wanneer u rookt, is de kans op complicaties groter en zal het littekenweefsel minder goed herstellen. Stoppen met roken komt ook uw algehele gezondheid ten goede.

Maak nu een afspraak 023 544 4974

Bepaal grootte en plaats van uw borstprothese

De behandelend plastisch chirurg overlegt de grootte van uw prothese met u. Het kan voor u helpen om thuis te experimenteren met zakjes gevuld met water of rijst. U kunt de zakjes met verschillende hoeveelheden water of rijst in uw beha doen om te kijken wat voor u de gewenste grootte is. Uw arts bepaalt vervolgens samen met u hoe groot uw nieuwe borsten worden.

Tijdens het eerste consult worden ook de plaats van de prothese en de littekens besproken. De borstprothese kan onder het klierweefsel of onder de borstspier worden geplaatst. Waar de borstprothese komt, is afhankelijk van de dikte van uw huidweefsel. Is uw huid dun, dan wordt de prothese onder uw borstspier geplaatst, omdat anders de kans bestaat dat de prothese door uw huid heen zichtbaar is. De littekens vallen in de huidplooi onder de borst, zodat deze nauwelijks zichtbaar zijn.

Neem nachtkleding en beha’s mee

Na de ingreep blijft u een nachtje bij ons in de kliniek. Het is belangrijk dat de verpleegkundige uw wonden gemakkelijk kan verschonen. Neem daarom nachtkleding mee naar de ingreep met een sluiting aan de voorkant. Het is ook verstandig om voorafgaand aan de operatie twee beha’s met verschillende cupmaten te kopen. De omvangsmaat van uw beha zal niet veranderen, dus hierbij kunt u uitgaan van uw normale maat. Het is belangrijk dat de beha goed past, stevig is en naadloos aansluit. Er mogen ook geen beugels of baleinen in de beha zitten, dus kies voor bijvoorbeeld een sportbeha. De beha ondersteunt uw nieuwe borsten, zodat uw littekens goed kunnen genezen. Draag deze (sport)beha de eerste twee weken dag en nacht, na deze tijd kunt u de beha alleen overdag dragen.

Stop met roken

Wij raden u sterk af om zes weken voor en zes weken na de ingreep te roken. Roken verhoogt namelijk de kans op kapselvorming in de borst en wondproblemen. Nicotine is niet goed voor het genezingsproces en kan zelfs het risico op infecties vergroten.

Stop met het drinken van alcohol

Drink twee weken voorafgaand aan de borstvergroting geen alcohol meer. Alcohol vergroot de kans op een bloeduitstorting of nabloeding.

Stop met het gebruik van bloedverdunners

Het kan natuurlijk zijn dat u bloedverdunnende medicijnen gebruikt. Uw plastisch chirurg vertelt op welk moment u met deze medicijnen moet stoppen. Meestal houden we hiervoor het volgende aan:

  • Aspirine: zeven dagen voor de operatie stoppen
  • Sintrom(mitis): drie dagen voor de operatie stoppen

Heeft u voorafgaand aan de borstvergroting nog vragen, bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Kosten van een borstvergroting

Onderstaand vindt u een overzicht met de kosten voor een borstvergroting.

Behandeling Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Borstvergroting ronde prothesen € 4.330,-
Borstvergroting anatomische prothesen € 4.830,-
Borstlift € 5.070,-
Borstlift met protheses € 5.870,-
Maak nu een afspraak 023 544 4974
“Ik ben heel tevreden met de borstvergroting die ik bij Kliniek Bloemingdael heb laten doen. Het resultaat is prachtig en Joost Staudt is een zeer kundige arts die mij goed op mijn gemak wist te stellen.”
“Ik ben zeer tevreden over de kliniek. Ook de Arts Joost Staudt heeft mij zeer kundig behandelt heeft alle tijd voor mij genomen met het beslissen van de juiste prothese.”

Maak een afspraak

Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen voor meer informatie over een borstvergroting. Neem contact met ons op via 023 544 4974, mail naar info@bloemingdael.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag:09:00 - 21:00 uur
Dinsdag:09:00 - 17:00 uur
Woensdag:09:00 - 17:00 uur
Donderdag:09:00 - 17:00 uur
Vrijdag:09:00 - 17:00 uur
Zaterdag:09:00 - 13:00 uur

RoutebeschrijvingHandchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care