Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Veelgestelde vragen borstvergroting

Wij hebben de meest gestelde vragen over een borstvergroting verzameld en voor u beantwoord. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Is een borstvergroting pijnlijk?

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en daarom zult u van de ingreep zelf niets meekrijgen. Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u pijnklachten krijgen, maar deze zijn voor iedereen anders. Daarnaast is het ook afhankelijk van de plaats waar de borstprothese is ingebracht. Wanneer we de borstprothese bij de borstvergroting achter de borstspier plaatsen, zullen de pijnklachten heviger zijn dan bij plaatsing achter het klierweefsel. Na de operatie blijft u een nachtje bij ons, zodat wij u nazorg kunnen bieden. Wanneer u naar huis mag, geven wij een recept voor pijnstillers mee.

Kan ik zelf beslissen hoe groot ik mijn nieuwe borsten wil?

Voorafgaand aan de borstvergroting bespreekt u samen met uw behandelend arts wat uw verwachtingen zijn. We kijken naar uw lichaamsbouw, huidstructuur en het aanwezige klierweefsel. Op basis van uw wensen en de technische mogelijkheden stellen we een behandelplan op maat op.

Welke soorten borstprotheses zijn er?

Wij maken gebruik van twee typen borstprotheses: een ronde en een anatomisch gevormde prothese. Tijdens het intakegesprek zullen wij u de soorten borstprotheses laten zien, in verschillende groottes. Welk type voor u geschikt is, is afhankelijk van de vorm van uw borsten vóór de vergroting. De ronde borstprothese geeft volume over de gehele borst, terwijl de druppelvormige prothese (anatomisch) meer volume geeft aan de onderkant.

Kan ik nog borstvoeding geven na de borstvergroting?

Wanneer u na de borstvergroting nog borstvoeding wil geven, dan is dit geen probleem. Houd er wel rekening mee dat uw borsten wat minder mooi van vorm kunnen zijn door het oprekken van de huid tijdens de zwangerschap. In de meeste gevallen zullen uw borsten hun oude vorm van na de borstvergroting weer aannemen, maar we kunnen niet uitsluiten dat een correctie uiteindelijk weer nodig is.

Wordt een borstvergroting vergoed?

Een borstvergroting wordt alleen vergoed wanneer u een medische indicatie heeft. Hier zitten een aantal regels aan verbonden. Wanneer u geen medische indicatie heeft, wordt de behandeling niet vergoed.

Wordt het gevoel in mijn borsten ineens anders na de borstvergroting?

De eerste periode na de ingreep kan het zijn dat uw borsten of tepels wat minder gevoelig zijn dan u gewend bent. Meestal zal dit een paar weken tot enkele maanden duren. Afhankelijk van de ingreep, kunnen uw borsten ook juist gevoeliger zijn dan voor de operatie. In de meeste gevallen komt het ‘normale’ gevoel van uw borsten geleidelijk weer terug.

Hoelang blijft een borstvergroting mooi?

Het resultaat van een borstvergroting is over het algemeen voor altijd, maar na verloop van tijd kunnen uw borsten wel veranderen door een aantal factoren: bijvoorbeeld zwangerschap, borstvoeding, veroudering, vermagering of verslapping.

Waar komen de littekens van een borstvergroting?

Voordat de chirurg met de ingreep begint, tekent hij op de borst waar de insnijdingen komen. Er zijn drie mogelijkheden voor de plek van het litteken: onder de borst, in de tepelhof of in de oksel. Samen met uw behandelend arts kiest u de beste optie. Voor welke plek u ook kiest, na ongeveer een jaar zijn de littekens onopvallende dunne lijntjes geworden.

Hoelang moet ik vrij nemen van mijn werk?

Uit ervaring blijkt dat u na ongeveer twee weken de meeste dagelijkse werkzaamheden weer kunt oppakken. Wanneer u weer aan het werk kunt, is afhankelijk van het soort werk dat u doet. Doet u fysiek wat lichter werk, dan kunt u na twee weken weer beginnen. Met fysiek zware inspanningen en tillen moet u nog wat langer wachten. Doet u zwaarder werk, dan zal de termijn dus langer zijn. Na ongeveer vier weken mag u weer tillen en na zes weken kunt u rustig aan weer gaan sporten. Door de beste nazorg zal het herstel na de ingreep versnellen.

Hoelang moet ik de voorgeschreven sportbeha dragen?

Na de borstvergroting krijgt u van ons een sportbeha mee die u de eerste tijd dag en nacht moet dragen voor het beste herstel. Hoelang dit voor u zal zijn, is afhankelijk van de situatie. U dient de beha in ieder geval de eerste twee weken dag en nacht te dragen. Vervolgens moet u de beha nog twee tot vier weken alleen overdag aan. U bespreekt samen met uw behandelend arts wat voor u het beste werkt.

Maak een afspraak voor een borstvergroting

Wilt u meer informatie over een borstvergroting? Maak dan een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, stuur een mail naar info@bloemingdael.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag:09:00 - 21:00 uur
Dinsdag:09:00 - 17:00 uur
Woensdag:09:00 - 17:00 uur
Donderdag:09:00 - 17:00 uur
Vrijdag:09:00 - 17:00 uur
Zaterdag:09:00 - 13:00 uur

RoutebeschrijvingHandchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care