Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Blog

3 behandelingen die jouw Blue Monday voorgoed veranderen

Het is Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Volgens psychologen komt dit door de donkere dagen en gesneuvelde voornemens. Veel mensen voelen zich minder gemotiveerd en moe gedurende de eerste maand van het jaar. Toch hoeft Blue Monday niet negatief te zijn, het is de ideale dag om voornemens om te zetten in daden!

Uit het nieuws: zeldzame vorm van kanker bij borstimplantaten

Recent zijn er in het nieuws berichten verschenen dat er bij enkele vrouwen ALCL, een zeer zeldzame vorm van lymfeklierkanker bij borstprothesen is geconstateerd. Dit bericht maakt veel vrouwen met borstprothesen ongerust en daarom willen wij u de benodigde informatie verschaffen. ALCL en borstprothesen Naar schatting heeft 1 op de 30 vrouwen in Nederland borstprothesen om de borsten te vergroten of om ze te reconstrueren na een borstoperatie. Na langdurig onderzoek door oncologen, radiologen én plastisch chirurgen is gebleken dat vrouwen met borstprothesen een verhoogde kans hebben op ALCL, een vorm van lymfeklierkanker. Deze vorm van kanker kan zich ontwikkelen in het lichaamsvocht of de kapselcontractie rondom de borstprothesen.

Vetcellen bevriezen bij Bloemingdael

De nieuwe lichaambehandling van Bloemingdael Plastische Chirurgie maakt het mogelijk om zonder operatie van jouw lichaamsvet af te komen. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar niets is minder waar! Doormiddel van een cryolipolyse behandeling kun je verschillende zones van het lichaam aanpakken en op deze plekken wel 0.5 tot 5 cm aan omvang kwijtraken.

Zeldzame operatie: teen wordt duim

Plastisch en handchirurgen Mick Kreulen, Jan van Loon en Robert de Wijn, werkzaam bij Bloemingdael én in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk hebben in oktober een heel bijzondere operatie succesvol uitgevoerd. Zij maakten bij Jan Frantsen’s van zijn grote teen een duim nadat Jan zijn duim verloor bij een bedrijfsongeval. De operatie is erg zeldzaam en complex, het gebeurt niet vaak dat iemand een duim verliest en daar een teen voor in de plaats krijgt. Toch wilde Jan zijn teen opofferen om ooit weer te kunnen motorrijden en fotograferen, want deze hobby's zouden uitgesloten zijn zonder duim. Volgens Robert de Wijn is de ingreep zo ingewikkeld omdat naast het feit dat de duim het moet overleven, ook alle zenuwen en pezen op de goede manier moeten worden aangesloten.

Denise Kooij in Jan magazine

In Jan Magazine vertelt Denise Kooij over haar borstcorrectie bij plastisch chirurg Wouter van der Pot. Ze zegt hierover: "Ik ben blij dat ik het toch heb gedaan. Ik ben nu trots op mijn lichaam, voel me vrouwelijker en zelfverzekerder. Ik sta rechter op en ga tegenwoordig zelfs graag naar de sauna."

Zo ga je met een mislukte cosmetische ingreep om

Gelukkig gaan veel cosmetische ingrepen goed, maar wat als dat niet zo is? Jezelf mooier maken met een gezichtsverbetering, borstvergroting of een andere cosmetische ingreep kan in sommige gevallen verkeerd uitpakken. Lees welke stappen je kunt ondernemen wanneer je ontevreden bent over een cosmetische ingreep.

Plastisch chirurg Kalam Ahmed in de BrugKrant

Regelmatig komen onze artsen in het nieuws, dit keer is dokter Kalam aan het woord in De Brugkrant. In dit artikel vertelt hij over zijn vak en de veelzijdigheid die dat met zich meebrengt. Als goede plastisch chirurg verkoop je ook wel eens ‘nee’. Cliënten verwachten eerlijk advies en soms is iets technisch niet haalbaar of wordt het er niet beter op.

4 dingen die je moet weten over een lipvergroting

Volle zoals die van Sophia Loren, Angelina Jolie of Kylie Jenner zijn tegenwoordig erg gewild. Veel vrouwen voelen zich vrouwelijker met volle lippen en daarnaast geven ze je een verleidelijke uitstraling. Niet iedereen heeft van nature volle lippen, maar deze kun je wel creëren met een vrij eenvoudige ingreep. Wij delen graag een viertal feiten over de lipvergroting.

Dr. Menno Huikeshoven in ForYou magazine over de borstreconstructie

Een borstreconstructie is een persoonlijke beslissing en het is er ook een die je overkomt. Als je de diagnose borstkanker krijgt is een borstreconstructie misschien wel het laatste waar je aan denkt. Toch is het een beslissing die je meteen moet overwegen want vaak kan er tijdens of vlak na een borstbesparende operatie al meteen met de reconstructie begonnen worden.

Billen opvullen: de nieuwste beautytrend

Het is een van de nieuwste trends in de wereld van cosmetische chirurgie: het opvullen van de billen. Diverse celebrities en fitgirls hebben de natuur al een handje geholpen. In Brazilië is het zelfs de normaalste zaak van de wereld om de billen voller te maken. In januari 2017 was plastisch chirurg Joost Staudt te gast bij RTL Boulevard om te vertellen over deze trend en behandeling. Wij informeren je graag over deze gecompliceerde, maar populaire behandeling.

Getoond 1–10 van 9412345678910