Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Lipofilling

Liposculptuur werd in 1980 geïntroduceerd. (Gr. Lipos=vet) Letterlijk betekent liposculptuur beeldhouwkunst met vet. Natuurlijk is het een artistieke term, voor een operatieve procedure waarbij overtollig onderhuids vetweefsel wordt weggehaald (liposuctie) en zonodig onder de huid wordt ingebracht (lipofilling). Hoewel vele van ons kunnen “beeldhouwen” is een plastisch en reconstructieve chirurg de meest opgeleide en aangewezen specialist voor deze operatieve ingreep.

Algemeen

Lipofilling is eigen vet transplantatie. De afgelopen 10 jaar is het gebruik van eigen vetweefsel voor de behandeling van volume deficiënties voor cosmetische en reconstructieve doeleinden enorm in populariteit toegenomen. Door verbetering van de technieken zoals de Coleman methode (een plastisch chirurg in New York en pioneer op dit gebied) zijn we nu in staat om blijvend verbetering te brengen in contour en volume met minimale risico’s. Onze plastisch chirurgen hebben een jarenlange ervaring met eigenvet transplantaties. Gebruikmakend van de nieuwste technieken wordt deze behandeling gebruikt niet alleen voor cosmetische doeleinden maar ook voor reconstructieve doeleinden zoals ingetrokken littekens, trauma, kapsel contractuur bij borstvergroting en na bestraling. Cosmetische indicaties kunnen zijn voor verjonging en volume herstel in het gelaat inclusief de kin, kaaklijn, neus lip plooi, mond plooien, oogleden, wangen, lippen, de borsten en andere gebieden van het lichaam. Belangrijke redenen voor vet transplantatie voor reconstructieve doeleinden is de aanwezigheid van stamcellen en groeifactoren aanwezig in vetweefsel. Niet alleen kan het vet de volume tekorten aanvullen, maar ook bestaat er een versnelde genezing en verbetering van soepelheid en structuur van het aangedaan weefsel gemedieerd door het getransplanteerde vetweefsel.

Werkwijze

Onder locale of algehele verdoving wordt vetweefsel vaak uit de buik of bovenbenen middels kleine canules opgezogen. Daarna wordt het vet gezuiverd door centrifugatie waarna het gezuiverde pure vetweefsel met stamcellen en groeifactoren geinjecteerd ook middels kleine canules op de gewenste locaties.

Resultaten

De eerste dagen na de behandeling kan er sprake zijn van zwelling van het getransplanteerde gebied. Deze zwelling neemt geleidelijk af in de dagen na de ingreep. Een belangrijk deel van het ingespoten vet kan in de maanden na de transplantatie weer verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is wisselend en pas na enkele maanden goed te beoordelen. Doordat we de technieken hebben verbeterd is het percentage vet dat blijvend is sterk toegenomen maar in veel gevallen zijn meerdere behandelsessies nodig om een bevredigend resultaat te behalen. Wel al na de eerste behandeling wordt een duidelijke verbetering van volume en soepelheid ervaren.

Risico's en complicaties

Iedere operatie dus ook eigen vet transplantatie kent zijn risico’s en complicaties zoals infectie en onderhuidse litteken vorming.

Prijzen

Behandeling Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Lipofilling gelaat v.a. € 1800,-
Lipofilling gelaat onder narcose v.a. € 2350,-

Vergelijkbare behandelingen

Naast lipofilling kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor:

Afspraak maken

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen
Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care