Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Lasertherapie

Lasertherapie zorgt ervoor dat rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar worden. Wij hebben een moderne en geavanceerde laser tot onze beschikking om een laserbehandeling te kunnen uitvoeren. Een laserbehandeling wordt onder andere ingezet voor:

 • Rimpels op het (voor)hoofd verwijderen
 • Egaliseren van kraaienpootjes
 • Acne of waterpokkenlittekens verminderen
 • Huidveroudering rond de mond
 • Verwijderen van tatoeages
 • Ontharen

Doordat wij jarenlange ervaring en expertise hebben op het gebied van lasertherapie bent u verzekerd van een prachtig eindresultaat. Bloemingdael Plastische Chirurgie in Haarlem hanteert daarbij een professionele en persoonlijk aanpak, van het oriënterend gesprek tot de nazorg.

Prijzen en tarieven van lasertherapie

De prijzen van lasertherapie variëren, omdat deze afhangen van het te behandelen gebied. Hieronder vindt u een indicatie van de tarieven per zone:

Consult

€ 50,-

Second opinion

€ 100,-

Lasertherapie

1 zone

€ 200,-

Lasertherapie

2 zones

€ 300,-

Lasertherapie

3 zones

€ 400,-

Vergoeding

Lasertherapie is een cosmetische operatie en wordt daarom niet vergoed door uw ziektekostenverzekering of ziekenfonds. De operatie dient u zelf te betalen. Bij het intakeconsult geeft de plastisch chirurg een precieze opgave van de totale kosten van de laserbehandeling.

Hoe werkt lasertherapie?

De laserstraal zorgt ervoor dat een zeer dun laagje van de huid verdampt. Op die manier wordt het onderliggende bindweefsel elastischer en verdwijnen de oneffenheden uit de huid. Lasertherapie wordt in veel gevallen uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en soms onder volledige verdoving. Een volledige verdoving is echter alleen nodig wanneer een zeer groot huidoppervlak moet worden behandeld. Zodra de verdoving werkt, richt de arts de laser op de te behandelen plaats. Wij maken gebruik van een computergestuurde gefragmenteerde CO2-laser, zodat wij op de millimeter nauwkeurig kunnen werken en een mooi resultaat kunnen waarborgen.

Lasertherapie: mogelijkheden en verwachtingen

Lasertherapie heeft als doel om de huid egaler te maken en oneffenheden te verminderen. Het natuurlijk verouderingsproces wordt door een laserbehandeling echter niet gestopt. Kraaienpootjes, rimpels of littekens zullen naar verloop van tijd weer zichtbaarder worden. Een laserbehandeling zorgt voor een duidelijke verbetering van de kwaliteit van de huid, maar geeft geen garantie voor een perfecte huid. Het effect van de laserbehandeling is gemiddeld tien jaar zichtbaar.

Na de lasertherapie

Na een laserbehandeling voelt uw huid rondom de behandelde zone wat branderig aan en vormen zich kleine korstjes op de huid. De cosmetisch arts zal daarom direct na de laserbehandeling de plekken insmeren met brandwondencrème. Na vijf tot tien dagen verdwijnen de korstjes weer, maar blijft de huid wel rood. Die roodheid verdwijnt tussen zes tot acht weken; daarna wordt het resultaat van de lasertherapie goed zichtbaar. U mag camouflerende make-up dragen nadat de korstjes van de huid zijn. Zorg dat u de behandelde huid in de eerste maanden na de lasertherapie niet blootstelt aan zonlicht (of de zonnebank), want dan kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Risico’s van een laserbehandeling

Bij kliniek Bloemingdael in Haarlem werken uitsluitend gecertificeerde cosmetisch artsen die vele jaren ervaring hebben met lasertherapie. Een laserbehandeling is zeer veilig, maar net als bij alle andere ingrepen zijn er geringe risico’s op complicaties. De volgende risico’s kunnen optreden:

 • Koortslip: mensen die regelmatig last hebben van een koortslip, kunnen na de laserbehandeling een koortslipaanval krijgen
 • Pigmentafwijkingen: het kan voorkomen dat er als gevolg van de lasertherapie pigmentafwijkingen ontstaan; zowel een afname als een toename van pigment is mogelijk

Geen huid is gelijk en daardoor reageert elk type huid anders op laserbehandelingen. Onze cosmetisch artsen brengen altijd uw huid volledig in kaart voordat er met de lasertherapie wordt gestart. Wij raden u aan om eventuele overgevoeligheid van de huid en andere bijzonderheden te melden bij het intakegesprek. Hierdoor kan de cosmetisch arts de laserbehandeling afstemmen op uw huid.

Een afspraak maken of contact opnemen

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen

Ervaringen

Recensie van Manouk, 38 jaar en behandeld door dr. van Loon

Ik heb op aanraden van een vriendin mij laten behandelen voor de littekens op mijn voorhoofd van ontstoken waterpokken. Wat een topresultaat! Dankzij de lasertherapie is mijn huid veel gladder en kan ik de rest wegwerken met make-up. Bedankt!

Recensie van mevr. Dijkstra, 27 jaar en behandeld door één van onze plastische chirurgen

De huisarts heeft tien jaar geleden een onrustige moedervlek in mijn gezicht weggehaald, met als resultaat een litteken. Door de laserbehandeling is het litteken veel minder geworden en ben ik superblij dat ik het gedaan heb!

De specialisten

Een laserbehandeling bij onze kliniek in Haarlem wordt door een van onze cosmetisch chirurgen uitgevoerd. Hieronder stellen zij zich aan u voor:

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn
 • Suzanne de Jong
  Suzanne de Jong

Momenteel heeft u zelf de gelegenheid om een afspraak met ons in te plannen door op de button hieronder te klikken. Voor een telefonisch consult kunt u ons bereiken op het nummer 023-5444974.

Maak nu een afspraak

RoutebeschrijvingOns adres

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast lasertherapie kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care