Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Facelift

"Alle facelifts worden uitgevoerd door dezelfde vaste groep plastisch chirurgen die al jaren werkzaam zijn in de maatschap RKZ Beverwijk - Spaarne Gasthuis Haarlem en veel ervaring hebben op het gebied van cosmetische aangezichtschirurgie"

Bent u ontevreden over uw gelaat door de aanwezigheid van rimpels en plooien? Voelt u zich weleens ‘oud’, onaantrekkelijk of onzeker over uw gezicht? Dan biedt de facelift van Kliniek Bloemingdael de oplossing. Dankzij onze faceliftbehandeling worden bovengenoemde problemen op een vakkundige en professionele wijze opgelost en zal uw gezicht er weer jonger en stralend uitzien. Zo gaat u weer zonder rimpels en met een prettig en goed gevoel door het leven.

Op deze pagina vindt u alle informatie over een facelift bij Kliniek Bloemingdael. Van de behandeling en operatie tot de resultaten en tarieven. Daarnaast vindt u informatie over de nazorg en onze specialisten. Mocht u na het lezen van deze pagina meer informatie willen over de behandeling, de kliniek of onze specialisten, vul dan het contactformulier op deze pagina in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

De behandeling

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de diepergelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te 'liften'. Een facelift wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. De ingreep heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Als u deze rimpels weg wilt hebben, moet u bij de plastisch chirurg een aparte behandeling ondergaan. Een facelift heeft tegenwoordig verschillende benamingen: dit kan verwarrend zijn voor degenen die op zoek zijn naar informatie over een facelift. Daarom vindt u hieronder een korte toelichting op de diverse benamingen.

Veel voorkomende namen voor een faceliftbehandeling zijn: S-lift, MACS-lift, mini-lift, halslift, mid-face-lift en neklift. In feite zijn dit, op de mid-face-lift na, allemaal faceliftvormen waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken. Dit gebeurt door middel van een klein sneetje rond de oren. Deze verschillende benamingen en termen wijzen echter alleen op andere technieken. Klik op de verschillende benamingen voor meer informatie.

 

S-LIFT & MACS-lift

Minilift & Volledige facelift

Voorbereiding & operatie

Kort voordat u wordt opgenomen voor een facelift, wordt uw algehele gezondheid onderzocht.  Wanneer u geneesmiddelen gebruikt, moet u dat aan uw behandelend arts melden. Bepaalde medicijnen (zoals aspirine, APC, e.d.) mag u een aantal weken voor de operatie niet meer slikken. Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten, waardoor wondstoornissen op kunnen treden.
Bij een faceliftbehandeling krijgt u in de meeste gevallen een volledige verdoving. De operatie zelf duurt slechts enkele uren. Tijdens de operatie wordt de huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een huidsnede onder de kin. Aan het eind van de operatie kunnen in de wond één of meerdere drains (dunne slangetjes) worden achtergelaten om wondvocht en bloed uit de wond naar buiten te voeren. Deze drains worden na een dag verwijderd. Na de operatie moet u één dag in het ziekenhuis verblijven.

Resultaten

Het doel van een facelift is om de huid weer glad en strak te krijgen, zodat u er weer jong en stralend uitziet. De rimpels in uw gezicht die ontstaan als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van uw huid niet door een facelift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende facelift nodig. Hieronder vindt u diverse resultaten van een facelift, uitgevoerd door de specialisten van Kliniek Bloemingdael.

before
after

Resultaten van een facelift

Dankzij de facelift van Kliniek Bloemingdael voel ik mij weer 10 jaar jonger. De plastisch chirurg begeleidde mij vakkundig en ik voelde mij vanaf het eerste moment volledig op mijn gemak.

Maak een afspraak

Bent u na het lezen over onze behandeling of het zien van onze resultaten geïnteresseerd geraakt in een faceliftbehandeling? Via onze afspraakplanner kunt u eenvoudig online een afspraak inplannen.

Nazorg

Na afloop van een facelift wordt uw gezicht met een drukkend verband omzwachteld. Dit verband moet enkele dagen blijven zitten. Eventuele drains verwijdert de arts de dag na de operatie. Na de operatie zijn uw gezicht en uw hals gezwollen en verkleurd. Deze zwelling en verkleuring duren gemiddeld twee weken, maar over het algemeen heeft u er weinig last en pijn van. Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs uw oor. Daar maakt het litteken een bochtje om de oorlel heen, om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder uw kin voorkomen. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken.

Risico’s

Een facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. Daarnaast komt het af en toe voor dat er na een facelift plekjes met vochtophoping of andere stuggere plekjes op het gezicht ontstaan. Deze plekken kunt u laten behandelen bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Een complicatie die zeer zelden optreedt is het beschadigen van een aangezichtszenuw. Het gedeelte van uw gezicht waarin dit zenuwtakje uitmondt, kunt u dan niet meer bewegen. Meestal herstelt dit zich echter gedeeltelijk of helemaal volledig. Mocht u een donker huidtype hebben, dan zijn de littekens van een faceliftbehandeling soms nog zichtbaar. Om dit te camoufleren is blijvende camouflage nodig.

Meer resultaten

before
after

before
after

before
after

Recensies

Recensie van een vrouw, 42 jaar oud en behandeld door Dr. van der Pot

Dankzij mijn positieve ervaring met Kliniek Bloemingdael wil ik graag een recensie schrijven over mijn behandeling en ervaring. Allereerst wil ik de gehele medische staf en in het bijzonder Dr. van der Pot bedanken voor de goede zorg en prachtige eindresultaat. Lees meer

Recensie van een vrouw, 61 jaar oud en behandeld door Dr. Staudt

Twijfel je aan een facelift en wil je zeker weten of het eindresultaat wel naar behoren is? Dan heb ik eigenlijk maar één tip: ga naar kliniek Bloemingdael! Ik ben behandeld door dhr. Staudt en zou niets anders meer willen. Lees meer

Recensie van een vrouw, 57 jaar oud en behandeld door Dr. Van Der Pot

Mijn huid was door de jaren heen een stuk slapper geworden, vooral rondom mijn kaak en wangen. Hierdoor zag ik er in korte tijd een stuk ouder uit dan ik mij voelde. Ik ergerde mij steeds meer aan mijn eigen spiegelbeeld en ben op onderzoek uit gegaan naar een oplossing, een facelift. Lees meer

Prijzen

Behandeling Verdoving Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Endoscopische voorhoofdslift Algehele narcose en overnachting € 4630,-
Wenkbrauwlift Lokale verdoving € 1350,-
Halslift beperkt Lokale verdoving € 2350,-
Halslift beperkt Algehele narcose en overnachting € 3050,-
Facelift lift Algehele narcose en overnachting € 5350,-
Facelift lift uitgebreid Algehele narcose en overnachting € 6270,-
S-lift  Lokale verdoving € 3450,-

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen

Specialisten

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn

Onze locatie

Kliniek Bloemingdael bevindt zich in het Spaarne Gasthuis – Noord op de 3e verdieping. Het adres is Vondelweg 999, 2026 BW te Haarlem. Via onderstaande kaart navigeert u eenvoudig naar onze kliniek.Vergelijkbare behandelingen

Naast een facelift kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care