Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Buikwandcorrectie

"Al onze buikwandcorrecties worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk"

Uw buikwand kan door vermagering, zwangerschap of veroudering zo ernstig verslappen dat een 'hangbuik' ontstaat. Door middel van plastische chirurgie kan de buikwand worden gecorrigeerd. Met onze buikwandcorrectie verwijderen we het huidoverschot, zodat u een strakkere buik krijgt.

Plastische chirurgie bij Bloemingdael

Bij Bloemingdael voert een ervaren plastisch chirurg uw behandeling uit. Uw specialist is vanaf het eerste consult persoonlijk betrokken bij de buikwandcorrectie. Met Bloemingdael kiest u voor:

 • Ervaren medisch specialisten
 • Persoonlijk advies
 • 24 uur per dag nazorg mogelijk
 • Buikwandcorrectie vanaf € 4.900,- (incl. overnachting)
Maak nu een afspraak

Over de buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie staat ook wel bekend als abdomino- of buikwandplastiek. Wij voeren twee soorten buikwandcorrecties uit. Als de verslapping van uw huid zich beperkt tot onder de navel, komt u in aanmerking voor een kleine buikwandcorrectie. Als de huid van uw gehele buik gecorrigeerd moet worden, voert uw plastisch chirurg een grote buikwandcorrectie uit. Bij deze ingreep wordt uw navel verplaatst om deze op een natuurlijke plaats te houden.

Vergoeding

Een buikwandcorrectie is een cosmetische operatie en wordt over het algemeen niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen.

Kosten

Behandeling Prijs Verdoving Overnachting
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Buikwandcorrectie klein € 4900,- Algehele narcose Inclusief overnachting
Buikwandcorrectie groot € 5760,- Algehele narcose Inclusief overnachting
Maak nu een afspraak

Consult

Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u uit voor een persoonlijk consult. Tijdens het gesprek neemt uw plastisch chirurg uw wensen met u door. Hierbij bekijkt de chirurg of u in aanmerking komt voor een kleine of grote buikwandcorrectie. Als de ‘hangbuik’ niet wordt veroorzaakt door een huidoverschot maar door overtollig vet, kunt u in overleg met uw chirurg kiezen voor een liposuctie.

Na het eerste consult nodigen we u uit voor een tweede gesprek. Op deze manier willen we voorkomen dat u een overhaaste of ongeïnformeerde beslissing neemt. Het eerst consult kost €50,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de totaalprijs als u besluit om over te gaan tot de buikwandcorrectie.

Voor de behandeling

Tijdens het vervolggesprek neemt uw specialist uw medische geschiedenis en de behandeling met u door. Voorafgaand aan de operatie wordt een bloedonderzoek uitgevoerd om de staat van uw algemene gezondheid vast te stellen. De chirurg bespreekt ook uw eventuele medicijngebruik; verschillende pijnstillers mag u een aantal dagen voor de ingreep namelijk niet meer innemen. Ook roken beïnvloedt de wondgenezing; wij vragen u daarom minimaal zes weken voor de behandeling te stoppen. Als u last heeft van overgewicht, adviseren wij u eerst af te vallen. Een normaal gewicht verbetert namelijk het resultaat van de operatie. Uw buikwandcorrectie vindt plaats in het Spaarne Gasthuis of het Rode Kruis Ziekenhuis.

De buikwandcorrectie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Uw chirurg maakt een horizontale snede bij de schaamheuvel en verwijdert vervolgens alle overtollige huid. Bij een grote buikwandcorrectie snijdt uw specialist ook de navel weg om deze later weer op de juiste plaats in te hechten. In het geval van een kleine buikwandcorrectie beperkt het te behandelen gebied zich tot onder de navel. Tijdens de operatie sluit de arts een aantal drains of dunne slangetjes aan, zodat het wondvocht wordt opgevangen. De gehele operatie duurt 2 tot 3 uur.

Na de behandeling

Wanneer uw chirurg de buikwandcorrectie heeft afgerond, blijft u nog één nacht ter observatie in het ziekenhuis. Na de operatie heeft u als gevolg van de snede een aantal littekens. Bij een grote buikwandcorrectie loopt het litteken horizontaal. Onze ervaren chirurgen streven er altijd naar de mate van littekenvorming te minimaliseren en de gehechte huid grotendeels binnen de bikinilijn te houden. Na de behandeling kan de huid onder de navel gevoelloos zijn. Deze bijwerking blijft in enkele gevallen permanent aanwezig.

Resultaten

Uw plastisch chirurg schetst tijdens het consult de verwachte resultaten van de buikwandcorrectie. Uw buik is na de operatie veel platter. Het eindresultaat is na ongeveer een jaar zichtbaar. Hoewel de omvang van littekenweefsel na enkele weken minder wordt, blijven de littekens altijd zichtbaar.

Maak nu een afspraak

Leefregels

De eerste dag na de buikwandcorrectie is het belangrijk dat u goed uitrust en geen inspanningen verricht. U krijgt voor één tot vier weken een ondersteunend korset of broekje, om de buikwand op dezelfde plaats te houden. Na twee weken verwijdert de chirurg alle hechtingen. Tot zes weken na de behandeling mag u niet zwaar tillen. De totale herstelperiode van een buikwandcorrectie is ongeveer vier tot zes weken. Daarna kunt u weer gaan sporten.

Bijwerkingen

Een buikwandcorrectie kent dezelfde risico's als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, hoewel dit zelden voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Een enkele keer kan een nabloeding ontstaan. Uw chirurg dicht in dit geval het open bloedvat tijdens een vervolgoperatie.

Een bijwerking van de buikwandcorrectie die in een later stadium nog kan optreden, is de ophoping van huid bij de heupen. Deze ophopingen worden ook wel ‘hondenoren’ genoemd. In de meeste gevallen trekt dit na verloop van tijd weg. Soms is het nodig deze 'hondenoren' te verwijderen. Dit kan veelal onder plaatselijke verdoving gebeuren.

Nazorg

Om onnodige bijwerkingen te voorkomen, houden we u na de buikwandcorrectie één nacht in het ziekenhuis. Binnen twee weken na de operatie nodigen we u uit voor een controleafspraak. Deze controles vinden in onze eigen kliniek plaats. Bij roodheid, pijn of koorts kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Tijdens openingstijden kunt u bellen met uw eigen plastisch chirurg. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 023-54444974

Specialisten

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn

Meer informatie over buikwandcorrecties

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen

RoutebeschrijvingVergelijkbare behandelingen

Naast buikwandcorrecties kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care