Bloemingdael heeft al

Borstvergrotingen uitgevoerd.

Borstvergroting

"Al onze borstvergrotingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk"

Overweegt u een borstvergroting omdat u het gevoel heeft dat uw borsten niet goed bij uw lichaam passen? Voelt u zich regelmatig onzeker over uw uitstraling en zou u hier het liefst op korte termijn iets aan willen veranderen? Kliniek Bloemingdael biedt de juiste oplossing. Dankzij jarenlange ervaring hebben wij de expertise in huis om uw lichaam perfect in balans te krijgen en u als persoon weer te laten stralen. Zo kunt u weer vol zelfvertrouwen en met een goed gevoel door het leven.

Op deze pagina vindt u alle informatie over wat een borstvergroting bij Kliniek Bloemingdael voor u inhoudt: van de behandeling tot het resultaat en van de nazorg tot de tarieven. Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben voor onze specialisten, dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ga direct naar:

Voorbeeld film van een borstvergroting behandeling

Jaarlijks nemen meer dan 3000 vrouwen de beslissing om een borstvergrotende operatie te ondergaan. Deze beslissing kan ontstaan door het verlies van volume of door onderontwikkelde borsten. Een borstvergroting kan bijdragen aan een vollere cupmaat, waarbij wij rekening houden met uw huidige figuur.

Onze plastisch chirurgen vinden het belangrijk dat u ook zelf voor 100% achter deze beslissing staat. De wens voor een borstvergroting dient niet tot stand te komen door uw partner of mensen uit uw omgeving. Wij willen u er dan ook op attenderen dat een borstvergroting vaak geen oplossing biedt voor seksuele of sociale problemen.

Het is nu bijna 2,5 week geleden dat ik ben geopereerd en ik ben ontzettend blij met het resultaat!

Voorbereidend gesprek

In het voorbereidende gesprek leggen wij u uit hoe een borstvergroting precies in zijn werk gaat. Hierbij bespreken wij het gehele behandeltraject en informeren wij u over de risico’s en mogelijke complicaties die aan de operatie verbonden zijn. Doordat kliniek Bloemingdael gebruikmaakt van protheses die variëren in grootte, kunnen wij altijd inspelen op uw wensen.
Naast het gebruik van siliconen protheses, is het in enkele gevallen ook mogelijk om een borst te vergroten met eigen vet.

De behandeling

Een borstvergrotende operatie duurt gemiddeld één uur. Bij een borstvergroting wordt de prothese ingebracht door middel van een snee in de borstplooi. De prothese wordt hierbij onder de borstspier of de borstklier geplaatst. Deze keuze zal in het voorbereidend gesprek worden besproken. De behandeling zal onder algehele narcose worden uitgevoerd.
Wanneer de prothese is ingebracht, wordt de borst verbonden met steungevend verband.

Dit verband draagt bij aan de algehele herstel van de borsten. Na de operatie kan er wondvocht uit de wond komen. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren, worden twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Als er bijna geen vocht meer uit de wond komt, worden de slangetjes verwijderd. Meestal gebeurt dit de volgende ochtend.

Resultaten

Hieronder vindt u enkele praktijkvoorbeelden van vrouwen die behandeld zijn door ons team van plastisch chirurgen.

Bekijk hier de voor- en na foto’s

"Mijn ervaring is heel erg goed. Ik was heel erg onzeker over mijn borsten en voelde me niet goed van binnen. Ik durfde me nergens om te kleden en was altijd bezig met het schamen. Ik was helemaal klaar voor de behandeling: klaar voor een nieuw en mooi begin van mijn leven. De behandeling is erg goed gegaan en ben daar zeer tevreden over. Na een tijdje door de pijn heen bijten, geniet ik er nu nog steeds van. Van een klein, onzeker meisje ben ik nu een vrouwelijke jongedame geworden. Dit heeft veel positieve effecten gehad op mijn dagelijkse leven. Ik kijk terug op een fijne operatie en een nieuwe, mooie stap in mijn leven. "

Maak nu een afspraak
Fijne kliniek met hele goede en ervaren plastisch chirurgen. Er werd alle tijd genomen om mij te informeren over het resultaat, maar ook zeker over de risico's.

Nazorg

Na de behandeling kunnen de borsten soms pijnlijk en gespannen aanvoelen. Dit is overigens heel normaal. Na enkele dagen nemen deze klachten geleidelijk af. Om het herstel van de borsten te bevorderen, heeft kliniek Bloemingdael nog een paar handige tips:

  • Draag de eerste vier weken na de operatie dag en nacht een bh; (deze krijgt u na de behandeling mee naar huis)
  • Wij adviseren cliënten om gedurende de eerste zes weken niet te gaan sporten of zware voorwerpen te tillen;
  • Alle bewegingen die u pijnloos kunt doen, blijven toegestaan. Deze zullen het herstel niet hinderen.

Na de borstvergroting kunnen de tepels soms extra gevoelig of juist minder gevoelig aanvoelen. Deze verschijnselen zijn normaal en zullen meestal na enkele maanden verdwijnen. Bij alle behandelingen inventariseren wij welke nazorg het beste aansluit bij uw situatie. Bij de meeste behandelingen kiezen wij ervoor om u een nachtje in het RKZ in Beverwijk of het KG Haarlem te houden. Op deze manier bewaken wij uw herstel en kunnen wij snel ingrijpen bij eventuele complicaties. Indien nodig zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Risico's van een borstvergroting

Net als bij iedere andere operatie is de kans op een complicatie aanwezig. Zo kan er een infectie of nabloeding optreden. Dit zijn algemene operatierisico’s die bij elke operatie kunnen voorkomen. Een belangrijke complicatie die vaak jaren later kan ontstaan, is een kapselcontractuur.

Nadat de prothese in de borst is ingebracht, ontstaat er een dun laagje bindweefsel. Dit bindweefsellaagje wordt ook wel een kapsel genoemd. Over het algemeen blijft dit soepel en dun. Bij sommige vrouwen trekt het kapsel echter samen, waardoor de borsten soms iets harder aanvoelen (kapselcontractuur). Zeer zelden gaat dit gepaard met pijn en vervorming van de borst. Het valt voor plastisch chirurgen niet te voorspellen bij wie dit voor zal komen. Het is raadzaam om de chirurgische bijsluiter, ontwikkeld door de NVPC, door te lezen. Met deze belangrijke informatie bent u goed geïnformeerd en weet u zeker dat u een weloverwogen beslissing neemt. Mocht u vragen hebben over deze bijsluiter, dan kunt u altijd bij een van onze plastisch chirurgen terecht.

Prijzen

Behandeling Soort prothese Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Borstvergroting Ronde Protheses € 4330,-
Borstvergroting Anatomische Protheses € 4830,-
Borstlift € 5.070,-
Borstlift met ronde protheses € 5.870,-
Vervangen van 1 implantaat (excl. kosten implantaat ) v.a. € 2500,-
Vervangen van 2 implantaten (excl. kosten implantaten ) v.a. € 3150,-
Verwijderen van 1 implantaat v.a. € 2000,-
Verwijderen van 2 implantaten v.a. € 2500,-

Een afspraak maken of contact opnemen

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen

Recensies

4 september 2014 Recensie van anoniem behandeld door drs. Wouter van der Pot

Ik ben heel erg tevreden over het eindresultaat.
Na 2 zwangerschappen en borstvoeding geven was de inhoud van mijn borsten verdwenen. Nu zijn zij weer gevuld en mooier dan ze waren!
De behandeling vond ik best heftig vanwege een nabloeding die optrad. De deskundigheid van het verplegend personeel op dat moment vond ik van mindere mate. Gelukkig werd er snel contact opgenomen met de dienstdoende chirurg, waardoor ik toch goed werd geholpen. Dr. van der Pot nam de goede beslissing tot een 2e operatie. Na een aantal dagen goed rust houden was ik weer wat op de been. De pijn was goed te beheersen met pijnstilling.
Nu nog een paar weekjes wachten tot ik weer mijn borstspieren kan gebruiken. Dat is allemaal van tijdelijke aard en het is het waard geweest!

5 januari 2015 Recensie van delphy behandeld door drs. Joost Staudt

De operatie is me 100% meegevallen, ik was huiverig voor de pijn, maar dat is echt ontzettend meegevallen. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik het jaren eerder gedaan. Het resultaat is prachtig en ik ben zeer tevreden. De vervolgafspraken zijn ook erg prettig, dat alles nagekeken wordt.

Adres

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast een borstvergroting kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care