Bloemingdael

Onze specialisten zorgen voor een gewenst resultaat, en dit op de meest veilige manier.

Botox® behandeling in Haarlem

Een behandeling met Botox® zorgt ervoor dat u op een effectieve en natuurlijke manier uw jonge uitstraling terugkrijgt. In onze moderne kliniek in Haarlem beschikken wij over alle faciliteiten en instrumenten om een Botox® behandeling uit te kunnen voeren. Botox® wordt ingezet voor de behandeling van:

 • Rimpels op het (voor)hoofd
 • Overmatig zweten
 • Huidveroudering
 • Migraine
 • Knarsetanden
 • Gummy smile

Dankzij de jarenlange ervaring en expertise van onze artsen bent u verzekerd van een mooi eindresultaat. Kliniek Bloemingdael in Haarlem hanteert daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van intakegesprek tot nazorg.

Prijzen en tarieven

De prijzen van een Botox® behandeling in Haarlem kunnen variëren, aangezien deze afhangen van het te behandelen gebied. Hieronder vindt u een indicatie van de prijzen per gebied.

Behandeling Regio/ hoeveelheid Prijs
Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
Bocouture (botox) 1 zone € 149,-
Bocouture (botox) 2 zones € 221,-
Bocouture (botox) 3 zones € 282,-

Maak nu een afspraak

Het intakegesprek

Een Botox® behandeling is geen ingrijpende operatie, maar Botox® verandert wel degelijk uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Daarom heeft u altijd een intakegesprek met de specialist die u behandelt. Daarin leggen we u het verwachte resultaat van de behandeling en de risico’s van Botox® voor. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken. Tevens wordt een follow-up consult ingepland, om zo het resultaat van de behandeling te zien. In dit consult kan de chirurg nog kleine oneffenheden wegwerken, zodat het resultaat volledig naar uw wens is.

Het is nu 3 weken geleden dat ik de Botox behandeling heb ondergaan; ontzettend gelukkig met mijn 'nieuwe' gezicht!

De behandeling met Botox®

De behandeling met botuline toxine (Botox®) duurt over het algemeen niet langer dan 15 minuten. Met een dunne naald wordt de Botox® in een spiertje gespoten, waardoor deze stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. De dunne naald zorgt ervoor dat u hier geen littekens aan overhoudt. Na de behandeling valt het eindresultaat niet direct te zien. Na circa een week worden de eerste effecten zichtbaar, en na twee tot drie weken is het volledige resultaat te zien.

Na de behandeling

Tot twee uur na de ingreep mag u niet liggen, sporten of uw gezicht masseren. Gedurende drie dagen na de inspuiting moet u regelmatig vijf seconden de spieren samentrekken om zo het resultaat te bevorderen. Na twintig dagen heeft u de mogelijkheid om een (kleine) aanvullende behandeling te ondergaan om het resultaat te verbeteren. Het effect van de behandeling met Botox® is minimaal drie maanden en maximaal zeven maanden zichtbaar. Uiteraard kunt u na deze periode weer bij kliniek Bloemingdael in Haarlem terecht. Omdat wij uw gezicht ‘kennen’, is een vervolgbehandeling korter en het resultaat nog beter. In veel gevallen blijft het effect voor tandenknarsen en overmatig zweten nog veel langer te merken: gemiddeld tien tot twaalf maanden.

Risico's en bijwerkingen

Bij kliniek Bloemingdael in Haarlem werken uitsluitend cosmetisch chirurgen die gecertificeerd zijn en vele jaren ervaringen hebben opgedaan met Botox®. Een behandeling met Botox® is veilig, maar net als bij alle andere geneesmiddelen of ingrepen kunt u bijwerkingen ervaren. Deze klachten zijn echter vaak van korte duur. De bijwerkingen zijn:

 • Ecchymose: blauwe plekken rond de gebieden van de injectie (zeldzaam)
 • Oedeem: zwelling rond de ogen. Kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen spontaan verdwijnen (zeldzaam)
 • Hoofdpijn: verdwijnt meestal na een paar dagen. Personen met migraine en spierspanningshoofdpijn kunnen juist baat hebben bij botuline toxine injecties (zeldzaam)
 • Wenkbrauw ptosis: kan ontstaan door te dicht bij de wenkbrauw te injecteren om de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen (zeldzaam)
 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting. (zeer zeldzaam)
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de halsregio. Dit effect is tijdelijk. (zeer zeldzaam)
 • Allergische reactie (zeer zeldzaam)
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep (zeer zeldzaam).

Wij raden een Botox® behandeling af tijdens de zwangerschap, tijdens een antibioticakuur, wanneer u net gevaccineerd bent en tijdens het geven van borstvoeding. Stel ons tevens op de hoogte wanneer u overgevoelig bent voor Botox® of lijdt aan myastenia gravis (spieraandoening) of het Lambert Eaton-syndroom.

Ervaringen

Recensie van Sylvia, 36 jaar en behandeld door Dr. Staudt

Voor het eerst heb ik Botox® behandeling ondergaan bij Kliniek Bloemingdael. Na een prettig gesprek met dokter Staudt heb ik gekozen om mijn fronsrimpels te laten doen. Het resultaat is echt fantastisch geworden. Bedankt en tot over 6 maanden!

Recensie van dhr. Wijma, 42 jaar en behandeld door Dr. Ahmed

Al bijna 5 jaar kom ik bij dokter Ahmed voor de behandeling van mijn overmatig zweten. Sinds mijn behandeling bij hem heb ik geen last meer van natte plekken onder mijn oksels. De nazorg en service is echt uitmuntend bij Kliniek Bloemingdael.

Een afspraak maken voor een Botox® behandeling

Het intakegesprek vormt de basis van de behandeling met Botox®. Op een vertrouwelijke en open manier maken we een persoonlijk behandelplan. Het intakegesprek heeft u daarom altijd met de chirurg die u behandelt. Plan direct een afspraak in of bel ons via 023 544 4974.

Aanhef*

Voornaam*
Achternaam
Geboortedatum*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar wilt u een afspraak voor maken?*
Op welke dag van de week wilt u het liefst een afspraak maken? (ma. tot vrij.)
Op welk tijdstip wilt u een afspraak maken? (09:00-17:00)
Opmerkingen

Extra informatie over Botox®

De meest effectieve manier van anti-aging is het injecteren met Botox®, ook wel botuline toxine. Botox® verlaagt de spiercontractie, waardoor rimpels en andere oneffenheden worden opgevuld. In 1973 werd butoline toxine voor het eerst gebruikt in de strabologie (scheelzien). Tegenwoordig kan in 80% van de gevallen plastische chirurgie vermeden worden door een behandeling met Botox®.

Het gebruik van botuline toxine in esthetische behandelingen begon in 1987 in Canada. Jean en Alastair Carruthers, oogarts en dermatoloog, ontdekten dat patiënten die behandeld werden voor blepharospasmen (permanente spasme van het ooglid) niet langer kraaienpootjes hadden na de behandeling. Inmiddels zijn er miljoenen injecties over de hele wereld uitgevoerd. Daarbij zijn er de laatste jaren maatregelen getroffen om de veiligheid van de behandelingen te garanderen. Sindsdien moet Botox® worden geïnjecteerd door een ervaren arts (plastisch chirurg) die uitleg kan geven over alle voor- en nadelen van het product. De arts moet daarbij rekening houden met de anatomische variaties van expressie, zodat op een natuurlijke manier anti-aging wordt bewerkstelligd. Bij Kliniek Bloemingdael bent u verzekerd van specialisten die u op professionele en persoonlijke wijze behandelen.

De specialisten

Een Botox® behandeling bij onze kliniek wordt uitgevoerd door één van onze gespecialiseerde cosmetisch artsen. Zij stellen zich graag aan u voor..

 • Drs. Joost Staudt
  Drs. Joost Staudt
 • Drs. Wouter van der Pot
  Drs. Wouter van der Pot
 • Drs. Kalam Ahmed
  Drs. Kalam Ahmed
 • Drs. Jan van Loon
  Drs. Jan van Loon
 • Dr. Mick Kreulen
  Dr. Mick Kreulen
 • Drs. Toine van Trier
  Drs. Toine van Trier
 • Prof. Dr. Paul van Zuijlen
  Prof. Dr. Paul van Zuijlen
 • Dr. Menno Huikeshoven
  Dr. Menno Huikeshoven
 • Drs. Klaske Booij
  Drs. Klaske Booij
 • Drs. Robert de Wijn
  Drs. Robert de Wijn

Maak nu een afspraak

Adresgegevens

Bloemingdael Plastische Chirurgie
Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag:09:00 - 21:00

Dinsdag:09:00 - 17:00

Woensdag:09:00 - 17:00

Donderdag:09:00 - 17:00

Vrijdag:09:00 - 17:00

Zaterdag:09:00 - 13:00

RoutebeschrijvingVergelijkbare behandelingen

Naast een Botox® behandeling kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor:

Handchirurgie Spaarne gasthuis Rode Kruis Staudt Derma2Care